Allen Stanford, urmărit pentru fraudă, s-a predat FBI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Afaceristul american Allen Stanford, urmărit pentru o escrocherie de mai multe miliarde de dolari, s-a predat poliţiei federale (FBI), informează Wall Street Journal. Forbes l-a clasat pe locul 405 în topul celor mai bogate persoane din lume.

Departamentul Justiţiei urmează să anunţe oficial astăzi care sunt acuzaţiile caer îi sunt imputate de către un tribunal din Huston, Texas.

Potrivit organismului care supervizează Bursa americană (SEC), frauda în care a fost implicat Allen Stanford este de 9,2 miliarde de dolari în plasamente false. Escrocheria a fost descoperită în luna februarie.

Omul de afaceri texan şi-a susţinut nevinovăţia în public în repetate rânduri, în timp ce SEC îl acuză de o "imensă schemă Ponzi". Este vorba despre un sistem piramidal de fraudă care constă în folosirea banilor strânşi de la investitori pentru a le plăti profiturile datorate, fără a le da clienţilor sumele promise, relatează NewsIn.

După arestarea în decembrie 2008 a omului lui Madoff, acesta este cel mai grav caz de fraudă din  Statele Unite.  Bernard Madoff a fost acutat de o fraudă de 50 de miliarde de dolari.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite