Aeronava C-27 J Spartan, care sprijinit acţiunile de stingere a incendiilor de pădure în Macedonia de Nord, s-a întors acasă VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Forţele Aeriene Române
Foto Forţele Aeriene Române

Militarii Forţelor Aeriene Române care au intervenit, cu o aeronavă C-27 J Spartan, la stingerea incendiilor de pădure din Republica Macedonia de Nord şi-au încheiat misiunea şi au revenit în ţară vineri, 13 august.

În perioada 7-12 august, militarii români au executat 18 misiuni de stingere a incendiilor, în care au folosit aproximativ 100 de containere cu apă şi au efectuat 15 ore de zbor. Pentru asigurarea sprijinului logistic, în misiune a fost trimisă şi o aeronavă C-130 Hercules, cu nouă militari din Forţele Aeriene.

Aceasta este a doua misiune internaţională de acest tip pentru aeronavele Forţelor Aeriene Române, prima desfăşurându-se în luna iulie a anului 2018, în Grecia.

Aeronava C-27 J Spartan, configurată pentru stingerea incendiilor, care poate transporta 6.000 de litri de apă (şase containere) la fiecare trecere, a acţionat, din 2017 şi până în prezent, şi pentru stingerea a două incendii de pădure din ţara noastră - unul în zona localităţii Şviniţa, din judeţul Mehedinţi, şi cel de-al doilea în zona Buceş, munţii Vulcan, la limita dintre judeţele Alba şi Hunedoara.

Intervenţiile din Macedonia de Nord şi Grecia au fost realizate în cadrul Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii Europene.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite