Acuzaţiile aduse de senatorul Sorin Roşca-Stănescu preşedintelui Băsescu, infirmate într-un alt dosar anchetat de Parchetul General

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liberalul Sorin Roşca-Stănescu FOTO Arhivă Adevărul
Liberalul Sorin Roşca-Stănescu FOTO Arhivă Adevărul

Parchetul General susţine, într-un comunicat de presă, că acuzaţiile senatorului Sorin Roşca-Stănescu privind finanţarea campaniei Alianţei DA, în 2004, şi, implicit, preşedintelui Băsescu, fac obiectul unui alt dosar al Ministerului Public. La rândul lui, Sorin Roşca Stănescu a precizat vineri seara că documentele  fac parte dintr-un dosar penal plecat de la o plângere făcută de Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Înpotriva Abuzurilor Statului.

UPDATE Senatorul liberal Sorin Roşca Stănescu a declarat vineri seara, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că documentele pe care le-a prezentat fac parte dintr-un dosar penal plecat de la o plângere făcută de Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului.

­„În legatură cu documentele care în acest moment nu am de ce să mă indoiesc să sunt false, pentru că dacă Oficiul pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor a spus că documentele sunt false, că aceste tranzacţii nu s-au făcut, înseamnă că aşa stau lucrurile, am de spus următorul lucru. Aceste documente, ca şi informaţiile legate de această operaţiune sunt parte integrantă dintr-un dosar care stă la Parchetul General din martie acest an. Plângerea penală e făcută de Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului“, a declarat Sorin Roşca Stănescu.

Mai exact, „declaraţiile publice ale domnului senator Sorin Roşca Stănescu relevă aceleaşi aspecte cu cele cuprinse în denunţul penal formulat de Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) în legătură cu un eventual transfer de bani din străinătate către Alianţa Dreptate şi Adevăr, ce a fost efectuat în anul 2004”, se arată în document.

„Cele cuprinse în denunţ constituie obiectul dosarului nr. 1785/P/2013 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. La data de 08.11.2013, Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor a comunicat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie că în urma verificărilor efectuate, „operaţiunile menţionat în mesajele swift, nu sunt reale, respectiv nu au fost efectuate”, se mai precizează în comunicat.

Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor (ONPCSB) s-a autosesizat şi a început o investigaţie în urma afirmaţiilor senatorului PNL Sorin Roşca Stănescu potrivit cărora Alianţa DA ar fi beneficiat la alegerile prezidenţiale din 2004 de finanţări ilegale, al căror beneficiar direct a fost preşedintele Traian Băsescu.

Totul a pornit de la o declaraţie a senatorului PNL, Sorin Roşca Stănescu, în care acuza faptul că în conturile de campanie ale Alianţei DA (PNL şi PDL) ar fi intrat aproximativ 7 milioane de dolari, care nu au fost declaraţi în Monitorul Oficial, conform prevederilor legale.

Preşedintele PD şi co-preşedinte al Alianţei DA, era, în 2004, Traian Băsescu care, în acelaşi an, a candidat la funcţia prezidenţială şi a reuşit, la limită, să-l învingă pe contracandidatul său Adrian Năstase.

Preşedintele PNL era Theodor Stolojan, cel care a abandonat cursa pentru Preşedinţie în favoarea lui Traian Băsescu“, a ţinut să precizeze Sorin Roşca Stănescu.

Purtătorul de cuvânt al ONPCSB, Claudia Oncică, a declarat, joi, că instituţia s-a autosesizat cu privire la tranzacţii suspecte care ar fi avut loc în anul 2004 prin conturile Alianţei DA.

„Conform legii speciale, Legea 656/2002, Oficiul efectuează analiza tranzacţiilor suspecte din oficiu atunci când ia cunoştinţă pe orice cale despre o tranzacţie suspectă.


Citeşte şi:

Băsescu: Roşca-Stănescu să meargă unde a fost înalt prea sinucisul Năstase

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că Sorin Roşca Stănescu este un „mincinos prost“ care ar trebui să meargă, dacă se dovedeşte că nu are dreptate, unde a fost înalt „prea sinucisul Adrian Năstase“.

Vîntu: Nu i-am dat niciun leu lui Băsescu. Roşca-Stănescu a fost minţit

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu susţine că nu i-a dat niciun ban preşedintelui Traian Băsescu pentru campania electorală din 2004, atunci când a candidat din partea Alianţei DA.

Antonescu, despre acuzaţiile lansate de Roşca-Stănescu: Ar trebui să facem o comisie

Preşedintele PNL Crin Antonescu a avut, joi seară, prima reacţia la acuzaţiile aduse de către colegul său Sorin Roşca Stănescu la adresa preşedintelui Traian Băsescu. Liderul liberal se gândeşte la posibilitatea înfiinţării unei comisii parlamentare care să desluşească veridicitatea acestor afirmaţii.

Blaga, despre acuzaţiile lui Roşca-Stănescu: Alianţa DA a avut doar conturi în lei

Preşedintele PDL Vasile Blaga a răspuns afirmaţiilor liberalului Sorin Roşca Stănescu privind finanţarea campaniei electoare a alianţei DA. Liderul democrat-liberalilor spune că această alianţă a avut doar conturi în lei.

Preşedinţia: Minciunile liberalului Sorin Roşca Stănescu, expresie concludentă a mizeriei morale în care se zbate

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu, Bogdan Oprea, a declarat miercuri că minciunile pe care Sorin Roşca Stănescu continuă să le propage în spaţiul public sunt o expresie concludentă a mizeriei morale în care se zbate.

Finanţarea Alianţei DA din 2004,  cercetată de Oficiul pentru Spălarea Banilor

Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor (ONPCSB) s-a autosesizat şi a început o investigaţie în urma afirmaţiilor senatorului PNL Sorin Roşca Stănescu potrivit cărora Alianţa DA ar fi beneficiat la alegerile prezidenţiale din 2004 de finanţări ilegale, al căror beneficiar direct a fost preşedintele Traian Băsescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite