Acţiune de amploare a Poliţiei la nivel naţional: peste 5.000 de sancţiuni au fost aplicate pentru verificarea vehiculelor destinate transportului de persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 60 de infracţiuni au fost constatate şi aproximativ 5.200 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţişti, în timpul unei acţiuni derulate la nivel naţional în perioada 18-20 octombrie 2013. Acţiunea a avut drept scop verificarea vehiculelor destinate transportului de persoane. În plus, poliţiştii au imobilizat 29 de autovehicule, au reţinut 215 permise de conducere şi au retras 127 certificate de înmatriculare.

La acţiuni au participat şi reprezentanţi ai Inspectoratul de Stat pentru Controlul Transporturilor Rutiere.

„Acţiunea a avut drept scop reducerea numărului accidentelor rutiere în care sunt implicate autovehicule destinate transportului public de persoane, verificarea legalităţii transportului rutier public efectuat, precum şi controlul stării tehnice a acestor vehicule“, se precizează în comunicatul Poliţiei.

Peste 2.000 de poliţişti au verificat  în trafic 12.000 de autoturisme

În cadrul activităţilor de control în trafic, la care au participat 2.160 de poliţişti, au fost verificate 12.518 autovehicule care efectuau transport public de persoane,  fiind aplicate 5.181 sancţiuni contravenţionale.

Totodată, 4.532 dintre acestea au fost aplicate pentru abateri de la normele rutiere, 87 de sancţiuni au fost aplicate pentru nereguli privind legalitatea transportului efectuat, 198 pentru nerespectarea perioadelor de conducere şi de odihnă, 19 pentru lipsa asigurării de răspundere civilă auto şi 17 pentru neachitarea tarifelor de utilizare a reţelei de drumuri naţionale.

Totodată, au fost constatate 65 de infracţiuni comise de conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane, dintre care 63 la regimul circulaţiei şi 2 de altă natură.

De asemenea, poliţiştii au reţinut 215 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce şi au retras 127 certificate de înmatriculare.

Pentru nerespectarea perioadelor de conducere şi de odihnă, sau pentru defecţiuni tehnice grave, poliţiştii au imobilizat 29 de autovehicule, iar pentru efectuarea, în mod ilicit (neautorizat), a transportului public de persoane, poliţiştii rutieri au dispus suspendarea dreptului de utilizare a vehiculelor respective în 6 cazuri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite