A murit Rudel Obreja! Fostul boxer și președinte al federației s-a stins la 57 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rudel Obreja, fostul pugilist și mai apoi președinte al federației de box, a murit la vârsta de 57 de ani, după ce în ultimele luni a trecut prin momente grele.

Rudel Obreja a murit la 57 de ani. FOTO Mediafax / Andreea Alexandru
Rudel Obreja a murit la 57 de ani. FOTO Mediafax / Andreea Alexandru

Liga Profesionistă de Box a făcut anunțul și a transmis un mesaj emoționant în memoria fostului boxer. „Cu adâncă durere în suflet anunțăm trecerea în neființă a fostului om de box Rudel Obreja. Drum lin printre stele, drag prieten! Bunul Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a anunțat Liga Profesionistă de Box. ”Dumnezeu să-l ierte! Condoleanțe familiei”, a reaționat și CS Dinamo.

Fostul campion dinamovist Rudel Obreja s-a stins duminică din viață, lucru confirmat și de familia sa. Născut pe 6 august 1965 la Galați, Rudel Obreja a fost medaliat cu bronz la Campionatul Mondialul din 1989 și cu argint la Europeanul din 1989. De asemenea, a fost multiplu câștigător al Centurii de Aur și al titlului național.

Boala și închisoarea l-au tranformat total pe Rudel Obreja. Foto Facebook
Boala și închisoarea l-au tranformat total pe Rudel Obreja. Foto Facebook

În 2004 președinte, în 2018, trimis la închisoare

În 2004, Obreja a fost ales preşedinte al Federaţiei Române de Box, îndeplinind în acelaşi timp diferite funcţii în federaţiile europeană şi internaţională a boxului amator.

În 2018 a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru spălare de bani, evaziune fiscală şi complicitate la luare de mită în Gala Bute. El a fost eliberat în decembrie 2018 din Penitenciarul Jilava după ce magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-au admis contestaţia de suspendare a executării pedepsei, formulate în baza faptului că alcătuirea completurilor de 5 judecători nu s-a făcut prin tragere la sorţi.

În aprilie 2022, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins ca nefondate contestaţiile în anulare ale lui Rudel Obreja, astfel că acesta a revenit după gratii. În iulie 2022, Tribunalul Ilfov dispunea eliberarea lui Rudel Obreja pentru ca acesta să se poată trata de cancer într-un spital civil din ţară.

„Vreau să trăiesc!”

Rudel Obreja a trecut printr-un adevărat calvar în ultimii ani, în condițiile în care a cerut să iasă din penitenciar pentru a se trata de cancer, după ce a fost condamnat în Dosarul Gala Bute.

„Am nevoie de tratament in condiții UMANE, de grija medicilor și a familiei mele, extrem de importante în contextul actual și iată de ce:

– stau într-un salon de spital, aproape tot timpul cu perfuzii, care-mi atenuează durerile crunte;

– sunt păzit de gardieni în salon, corp la corp, zi și noapte

– nu am telefon, doar 5 vizite PE LUNĂ ale soției, deci nu am capacitatea de mișcare pentru a începe tratament sau operație chirurgicală.

Cer să mi se recunoască DREPTUL conferit de Lege, al întreruperii executării pedepsei, pentru a începe demersurile medicale în România sau în străinătate! VREAU SĂ TRĂIESC”, scria Rudel Obreja pe Facebook, anul trecut.

La aflarea veștii că a fost condamnat la închisoare, Obreja declarase: "Este o mârşavie, o bătaie de joc, pentru că dosare identice bazate tot pe decizia CCR din 2018 au fost trimise la rejudecare, vreo cinci: Dan Şova, Niţă de la Braşov, Horia Simu şi mai sunt câţiva. Identic. La noi s-a apelat la CJUE, că, vezi Doamne, gest de impunitate, vrăjeli. Era clar că pentru noi trebuia o altă soluţie, s-a dat altă soluţie şi acum, fix acum, plec cu geamantanul unde trebuie”.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite