120 de șoferi au fost prinși drogați la volan într-o acțiune a Poliției. Captură record de droguri în vama Bechet

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii legii au prins, în perioada 7-10 septembrie, 120 de persoane care se aflau la volan sub influența drogurilor. O captură record, de peste 8 milioane de euro, a fost făcută de polițiștii români în vama Bechet.

Captură record de droguri în vama Bechet FOTO: Pexels
Captură record de droguri în vama Bechet FOTO: Pexels

Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat că în perioada 7-10 septembrie, polițiștii români au efectuate 41.905 testări ale conducătorilor auto, în urma cărora au fost constatate 120 de infracțiuni pentru conducerea unui vehicul sub influența drogurilor. 

Sursa citată a precizat că din cele 41.905 testări ale conducătorilor auto, 1.913 au fost pentru depistarea prezenței substanțelor psihoactive în organism și 39.996 pentru depistarea consumului de băuturi alcoolice. În urma testărilor au fost constate  132 de infracțiuni pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, 120 pentru conducerea unui vehicul sub influența drogurilor și au fost înregistrate și 9 infracțiuni de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

În acest sens, oamenii legii au dat 9.210 sancțiuni contravenționale, 6.581 pentru nerespectarea regimului de viteză, 328 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și 258 pentru depășire neregulamentară.

Totodată, sursa citată precizează că au fost reținute 2.041 de permise de conducere, dintre care 884 de pentru viteză și retrase 1.046 de certificare de înmatriculare.

Captură RECORD de droguri

Inspectoratul General al Poliției Române a prezentat, într-un comunicat de presă, rezultatele acțiunilor făcute în baza planului anti-drog. 

Prin urmare, la finalul lunii august, în vama Bechet au fost descoperite, într-un TIR înmatriculat în Bulgaria, aproximativ „1,2 milioane comprimate cu medicamentul KSALOL, care are ca și substanță activă ALPRAZOLAM, din categoria drogurilor de risc”.

Captura este una dintre cele mai mari de acest gen, valoarea pe piață fiind estimată la peste 8 milioane de euro.

O altă captură a avut loc la Brăila, într-un autoturism în care se aflau 3 persoane, au fost descoperite și ridicate 30 de kilograme de substanță cristalina, cu o valoare de piață de aproximativ 600.000 de euro.

Oamenii legii au capturat alte 8,5 kilograme de cannabis în Târgu Mureș. Aceștia au surprins în flagrant delict 3 persoane, care au ridicat un colet, provenit din Spania, ce conținea 5,5 kilograme de cannabis. În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate 3 kilograme de cannabis. Cele 3 persoane au fost arestate pentru 30 de zile.

De asemenea, la Alba Iulia, oameni legii au prins în flagrant o persoană care deținea peste 4,5 kilograme de cannabis, provenit din Spania. Persoana în cauză a fost arestată pentru o perioadă de 30 de zile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite