VIDEO BAC 2014 Rezolvarea subiectelor la geografie de la Bacalaureat, la Adevărul Live

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesoara Cristina Smeianu, în platou la Adevărul Live
Profesoara Cristina Smeianu, în platou la Adevărul Live

Subiectele de la proba la geografie de la Bacalaureat 2014 au fost rezolvate vineri, în direct, la Adevărul Live, alături de rezolvările subiectelor de la biologie, economie şi informatică. Baremele de notare de la toate materiile au fost publicate pe adevarul.ro şi pe EDU.RO.

Baremele de la toate probele pe care elevii le-au susţinut vineri au fost publicate pe adevărul.ro şi pe subiecte2014.edu.ro.

Cristina Smeianu spune că subiectele seamănă destul de mult cu ceea ce au primit elevii anul trecut, la sesiunea din toamnă. "Nu cred că au fost puşi în dificultate de vreo cerinţă atâta timp cât s-au pregătit constant, sunt întrebări cu grad diferit de dificultate pentru a se putea face diferenţierea", spune profesoara.

În aceeaşi emisiune Adevărul Live de vineri au fost rezolvate şi subiectele primite de elevi la biologie (anatomie şi respectiv biologie vegetală şi animală), dar şi cele de la economie şi informatică (profilul Mate-info/Mate-info intensiv).

BAC 2014 Rezolvarea subiectelor la biologie de la Bacalaureat, la Adevărul Live

BAC 2014 Rezolvarea subiectelor la informatică şi economie de la Bacalaureat, la Adevărul Live

La primul subiect de la Geografie:

1 - b (Bulgaria)
2 - d (capitala Maltei)
3 – d (Italia)
4 – a (Bratislava)
5 – d (Suedia)
B2 – braţul Chilia, oraşul marcat pe hartă cu 11 este străbătut de râul Jiu.

Oraşul marcat pe hartă cu 10 este Alba Iulia, râul Dâmboviţa străbate Bucureştiul, iar râul marcat pe hartă cu 5 este Suceava. La punctul D, puteau să facă o deosebire la tipul de roci sedimentare care intră în componenţa Carpaţilor de Curbură şi pentru Subcarpaţii Moldovei. O altă deosebire ar fi modul în care sunt dispuse depresiunile.

"Dacă au făcut primele două subiecte integral, iau nota 7, dar nu există o diferenţă de dificultate mare între subiecte. Să fie atenţi la cerinţe, prezentaţi nu este acelaşi lucru cu precizaţi", spune profesoara.

Subiectul III

B2 - Precipitaţii bogate
B3 - Precipitaţii reduse

C1 – Spania, Italia, Germania, Belgia
C2 – Munţii Alpi, Munţii Pirinei
C3 – Sena, Loara, Rhon
C4 – climatul temperat-oceanic şi climatul mediteranean
C5 – Lyon, Bordeaux, Toulouse, Marseille
La punctul D întâlnim din nou matematică. Era mai uşor să fi rotunjit un pic numerele aici.

E1 – avantajul utilizării combustibilor fosili este faptul că sunt răspândiţi pe glob, iar un dezavantaj este faptul că sunt poluanţi. La punctul doi, puteau menţiona Ungaria, Slovenia, Polonia.

În platou, alături de profesoara de geografie Cristina Smeianu, care a rezolvat subiectele la geografie, a mai fost o profesoară de biologie de biologie, una din principalele materii la care s-au înscris candidaţii la BAC 2014.

Elevii au putut urmări rezolvarea subiectelor de la biologie şi rezolvarea subiectelor la chimie în cadrul aceleiaşi emisiuni.

Ultima probă din cadrul examenului de Bacalaureat 2014, cea scrisă la alegere a profilului şi a specializării, a avut loc vineri, 4 iulie. 

Adevărul a publicat subiectele  imediat după încheierea examenului, iar rezolvarea subiectelor s-a făcut în direct, în cadrul emisiunii Adevărul Live. 

La nivel naţional, 146.000 de elevi au susţinut examenul de Bacalaureat 2014la proba la alegere.

Primele rezultate la sesiunea din vară de la BAC 2014 vor fi afişate până pe 7 iulie la ora 12:00, în aceeaşi zi fiind programată şi depunerea contestaţiilor, între orele 12:00 şi 16:00.

Rezolvarea contestaţiilor la Bacalaureat 2014 se va face între 8 şi 10 iulie iar afişarea rezultatelor finale pentru BAC 2014 este programată pentru 11 iulie. 

BAC 2014 Rezolvarea subiectelor la geografie, biologie, economie şi informatică de la Bacalaureat 

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite