UPDATE Simularea pentru Evaluarea Naţională continuă. Elevii au susţinut astăzi proba la Matematică. Ce subiecte s-au dat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Adevărul
FOTO: Adevărul

Simulările pentru elevii din ultimii ani de gimnaziu continuă. Astăzi are loc simularea la Matematică pentru elevii de clasa a VII-a şi a VIII-a.

UPDATE. Ce subiecte au picat elevilor de clasa a VII-a şi a VIII-a la simularea susţinută astăzi. 

 Redăm mai jos subiectele la Matematică: 

Clasa a VIII-a 

sim clasa 8
simulare mate cl 8 bun

Subiecte clasa a VII-a 

simulare mate cl 7
simulare mate cl 7.2.

Probele au început la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis pâna la ora 8:30. Iar timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, de când s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

La proba scrisă la Matematică, elevii din clasa a VII-a vor avea în proporţie de 30% subiecte de tip itemi obiectivi.

Regulile din sala de examen

Potrivit metodologiei de organizare, elevii care participă la simulare nu pot intra în sălile de examen cu manuale, cărţi, dicţionare, însemnări sau rezumate care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu ghiozdane sau poşete. 

De asemenea, elevii nu pot avea asupra lor nici telefoane mobile sau căşti audio. Rezultatele obţinute la simularea Evaluării Naţionale vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învaţamânt prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obţinute la simularile naţionale pot fi trecut în catalog. 

Subiectele sunt elaborate de către specialiştii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) şi sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea elevilor de a se exprima pe temele din programa de examen, parcurse până la această dată.

Ministerul Educaţiei Naţionale a informat că anul acesta la acest examen vor participa, pentru prima dată, şi elevii clasei a VII-a. Simularea se adresează celor aproximativ 350.000 de elevi înscrişi în clasele VII-VIII la începutul anului şcolar 2018-2019.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite