UPDATE Liviu Pop: va fi redus numărul funcţiilor de conducere din Ministerul Educaţiei şi Inspectoratele Şcolare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a anunţat luni că în maximum 30 de zile vor fi reduse 10% din funcţiile de conducere din Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) şi Inspectoratele şcolare. În cadrul aceluiaşi eveniment, oficialul a mai declarat că anul şcolar va începe în conformitate cu prevederile calendarului stabilit de MEN, chiar dacă unele şcoli se află în continuare în lucrări de reabilitare.

UPDATE Întrebat dacă şcoala ar putea să înceapă mai tarziu dat fiind că unele şcoli sunt încă în renovare, ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat că şcoala va începe potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei.

„În data de 11 septembrie, aşa cum spune ordinul de ministru, începe anul şcolar din învăţământul preuniversitar 2017 — 2018. Sunt foarte multe şcoli care sunt în renovare şi personal nu cred că amânarea începerii anului şcolar cu o săptămână va schimba foarte mult situaţia din punctul acesta de vedere, dacă vrem să fim cinstiţi cu noi înşine. Alături de Federaţia Asociaţiilor de Părinţi în luna februarie a acestui an am luat această decizie de începere a anului şcolar în 11 septembrie", a explicat demnitarul, într-o conferinţă de presă.

Ministrul Educaţiei a atras atenţia că mai multe contracte de management ale unor şefi care nu-şi respectă mandatul vor fi reziliate.

„Unui număr de 13 inspectori generali le-a încetat contractul de management pentru că nu l-au respectat. Orice contract de mandat încetează în termen de 15 zile în momentul în care nu este respectat. Urmează şi alte contracte de management care vor înceta, pentru că mai sunt colegi în funcţii de conducere care nu îşi respectă mandatul. (...) Sunt 28 de puncte din contractul de management pe care trebuie să le respecte fiecare inspector. Vom face evaluarea tuturor contractelor. Constatăm că numărul elevilor este din ce în ce mai mic, dar creşte numărul funcţiilor de conducere. Vă asigur că vom face reduceri de 10% a funcţiilor de conducere din minister şi inspectoratele şcolare, vor dispărea în maximum 30 de zile, pentru că aşa mi se pare normal. Ne vom concentra mai mult pe actul de predare“, a precizat Liviu Pop, citat de Agerpres.
 

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite