Sorin Cîmpeanu: Evaluările Naţionale la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, cu prezenţă fizică. Calendarul examenelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: INQUAM Photos/ Octav Ganea
Foto: INQUAM Photos/ Octav Ganea

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a declarat marţi, 9 martie, că Evaluarile Naţionale la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, se vor desfăşura cu prezenţă fizică, iar ordinul va fi publicat în cursul acestei săptămâni.

„Ministerul  Educaţiei a insistat ca aceste evaluări la clasele II-a, a IV-a şi a VI-a să aibă loc cu prezenţă fizică, extrem de important, cu prezenţă fizică indiferent de scenariul în care funcţionează şcoala, verde, galben sau roşu”, a declarat Ministrul Educaţiei, la Europa FM

Conform sursei citate, calendarul prevede că primii evaluaţi vor fi elevii din clasa a II-a, în partea a 2-a a lunii aprilie, urmând ca ultimii evaluaţi să fie cei din clasa a IV-a. 

„Vom începe pe data de 20 aprilie la clasa a II-a, (…). Probele durează 30 de minute. Vom continua cu evaluarea la clasa a VI-a (…) probele durează o oră. În data de 18 mai debutează evaluarea pentru clasa a IV-a”, a explicat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Anul trecut, Evaluările Naţionale la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a au fost anulate din cauza pandemiei de coronavirus.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite