România a strălucit la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori. O medalie de aur și trei de argint obținute de tinerii noștri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a strălucit la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori, aducând acasă o medalie de aur și trei de argint, conform anunțului făcut de Ministerul Educației pe pagina oficială de Facebook.

Echipa câștigătoare a României la Olimpiada Balcanică de Informatică
Echipa câștigătoare a României la Olimpiada Balcanică de Informatică FOTO Ministerul Educației

Evenimentul, care a avut loc în perioada 25-28 noiembrie, a fost organizat de Macedonia de Nord, cu sprijinul României, prin intermediul Ministerului Educației și al Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică. Aceasta reprezintă cea de-a XVI-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Informatică pentru Juniori (JBOI), fiind cea mai longevivă competiție internațională de informatică pentru această grupă de vârstă. Competiția s-a desfășurat în format virtual.

Echipa națională a României a participat la competiție de la Craiova, probele având loc la Colegiul Național "Frații Buzești", potrivit Agerpres.

Medalia de aur a fost câștigată de Matei Neacșu, student la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București. Medalii de argint au fost obținute de Luca Valentin Mureșan de la Colegiul Național "Mihai Eminescu" Satu Mare, Andrei Paul Iorgulescu de la Colegiul Național de Informatică "Tudor Vianu" București și Roland Petrean de la Colegiul Național "Silvania" din Zalău.

Coordonarea echipei a fost asigurată de reprezentanții Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică, responsabili cu selecția și pregătirea echipei: prof. Marius Nicoli de la Colegiul Național "Frații Buzești" Craiova, director general SEPI, și studentul Liviu Silion de la Universitatea "Babeș Bolyai" Cluj-Napoca, membru SEPI.

Ministerul a transmis felicitări elevilor și profesorilor, exprimând recunoștință celor care susțin excelența în educație.

''Felicitări elevilor şi profesorilor! Recunoştinţă celor ce susţin performanţa în educaţie!'', a transmis ministerul.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite