Rezultatele finale la cea de-a doua sesiune de Bacalaureat. Sub 30% rată de promovare, înainte de contestații

0
Publicat:

Rezultatele finale, la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat vor fi afişate marţi, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Acestea vor fi notele primite de elevi, în urma contestațiilor.

Rezultatele la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului, afișate marți FOTO Arhivă
Rezultatele la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului, afișate marți FOTO Arhivă

Ce-a de-a doua sesiune de Bacalaureat a avut loc în perioada 17 iulie- 29 august. Prima probă scrisă, cea la Limba și Literatura română, a fost susținută pe data de 16 august, urmând ca pe 17, 18 și 21 august, absolvenții să aibă problele scrise la Matematică, proba la alegere a profilului și specializării, respectiv la limba maternă.

Rezultatele inițiale au fost publicate pe data de 25 august. Rata cumulată de promovare la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat, înainte de depunerea contestaţiilor, a fost de 29,8%. Contestațiile au fost soluționate între 26 și 28 august, marți urmând să fie afișate rezultatele finale.

Nota acordată, ca urmare a soluţionării contestaţiei, este finală şi poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Nota minimă de promovare a fiecărei probe scrise este 5, iar media finală necesară pentru a promova examenul este cel puţin 6.

Începând cu această sesiune a Bacalaureatului, Ministerul Educaţiei a generalizat evaluarea digitalizată a lucrărilor.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite