Ministrul Educaţiei: „Îmi doresc ca profesorii să aibă recunoştere şi din punct de vedere salarial”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, îşi doreşte ca profesorii să aibă recunoştere şi din punct de vedere salarial, al rolului şi locului pe care îl au în societate, arată News.ro.

Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă că îşi doreşte ca recunoaşterea profesiei de cadru didactic să se facă cât mai bine.

„Am fost permanent în dialog cu sindicatele. Deciziile noastre au fost luate în parteneriat cu sindicatele. Eu, ca ministru al Educaţiei, îmi doresc ca profesorii să aibă recunoştere şi din punct de vedere salarial, al rolului şi locului pe care îl au în societate", a spus ministrul Educaţiei, răspunzând unei întrebări privind nemulţumirile sindicatelor din învăţământ”, a declarat Ministrul Educaţiei.

Sindicaliştii din Învăţământ au anunţat că vor face un marş de protest pe 1 iunie, nemulţumiţi de varianta proiectului Ordonanţei de Urgenţă privind salarizarea în sistemul bugetar. 

Proiectul ordonanţei de urgenţă privind salarizarea bugetarilor prevede 69 de milioane de lei pentru corecţii şi 240 de milioane pentru bonusuri pentru sectorul de educaţie, în schimb sindicaliştii din învăţământ spun că aceşti bani sunt egal cu zero. Totodată, aceştia explică fapul că cei 69 de milioane de lei sunt pentru corectarea unor diferenţe de salarii pentru cei încadraţi în tranşele de vechime 2-6 şi 6-10 ani.De asemenea, corecţiile ar fi infime, de doar câţiva lei. 

Iniţial, sindicaliştii din învăţământ au cerut o lege a salarizării.  Li s-a promis că acesta va veni în toamnă.  Apoi au cerut ca salariul maxim în învăţământ să fie obţinut după 25 de ani, nu după 40 de ani, şi salarii majorate pentru toate cadrele didactice de la debutanţi până la final de carieră. Nu au primit. În acest context, preşedintele Sindicatului „Spiru Haret”, Marius Nistor spune că pe lângă marşul de pe 1 iunie, profesorii iau în considerare boicotarea examenelor naţionale.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite