Ministrul Educaţiei: Clasa pregătitoare, pusă la punct până pe 7 septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei, susţine că pregătirile pentru clasa pregătitoare, introdusă anul acesta, se vor finaliza pe 7 septembrie, după achiziţia mobilierului în toată ţara şi finalizarea cursurilor destinate dascălilor selectaţi, potrivit Mediafax.ro

Anul şcolar pentru copiii mai mici de şapte ani care au fost înscrişi în clasele pregătitoare va începe pe 17 septembrie fără probleme, susţine ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

"Tot ce am putut face ca minister, în aceste două luni, am făcut, şi anume am descentralizat, spre şcoli, achiziţia de mobiier şcolar. Pe 5 septembrie ar trebui să fie ultima zi în care mobilierul şcolar ajunge acolo unde sunt clase pregătitoare şi până pe 7 septembrie se încheie formarea cadrelor didactice care vor intra la această clasă", a explicat oficialul,  potrivit Mediafax.

Menţinerea clasei zero, ”perseverenţă în greşeală”

Întrebată despre posibilitatea păstrării acestei clase pregătitoare şi anul viitor, Andronescu a răspuns cu un citat: "A greşi este omeneşte, a persevera în greşeală este diabolic".

Ea a precizat din nou că ministerul va face o evaluare după primul semestru de funcţionare şi va analiza puctele tari şi punctele slabe, iar, în funcţie de dezechilibre, va lua decizia de a păstra clasa zero sau nu.

"Oricum, clasa pregătitoare, indiferent unde va fi poziţionată, rămâne prima clasă a învăţământului obligatoriu", a mai spus Andronescu.

Mulţi dintre inspectorii şcolari din ţară s-au plâns în ultima perioadă că nu au reuşit să pună la punct toate detaliile pentru clasa pregătitoare, fie din cauza mobilierului, fie din lipsă de personal didactic. În Bucureşti, spre exemplu, la finele lunii august existau doar jumătate din profesori şi 40% din mobilierul necesar, potrivit datelor oficiale.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite