Ministerul Educaţiei: Programul "Fiecare copil în grădiniţă" a dus la creşterea ratei medii de prezenţă a copiilor la grădiniţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Educaţia timpurie este principala modalitate de reducere a ratei abandonului şcolar      FOTO: Eduard Enea/Adevărul
Educaţia timpurie este principala modalitate de reducere a ratei abandonului şcolar      FOTO: Eduard Enea/Adevărul

Programul „Fiecare Copil în Grădiniţă” (FCG), lansat în 2010, cu sprijinul Ministerului Educaţiei, a condus la o creştere a numărului de copii din familii cu venituri reduse care s-au înscris la grădiniţă, precum şi a frecvenţei regulate a acestora.

În prezent, programul este implementat în 45 de comunităţi din 11 judeţe, iar de el beneficiază 2.200 de copii. În primii patru ani de implementare a programului, rata medie de prezenţă a copiilor la grădiniţă a fost de 81%, mai mult decât dublul prezenţei medii înregistrate anterior, indicând succesul acestei iniţiative.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, Ambasadorul Israelului la Bucureşti, Dan Ben-Eliezer, şi directorul executiv al Asociaţiei OvidiuRo, Maria Gheorghiu, au participat miercuri la videoconferinţa dedicată sprijinirii educaţiei timpurii a copiilor din România, în special a celor ce provin din familii defavorizate. 

Educaţia timpurie este principala modalitate de reducere a ratei abandonului şcolar, la nivel naţional, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei. În cadrul evenimentului, Ambasadorul Israelului a făcut o donaţie, în numele ambasadei,  pentru programul naţional „Fiecare Copil în Grădiniţă”.

La eveniment au mai participat inspectorii şcolari generali şi adjuncţi din cele 41 de judeţe şi municipiul Bucureşti, inspectori de specialitate, reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale şi locale din comunităţile care implementează programul „Fiecare Copil în Grădiniţă”, iniţiat şi susţinut de Asociaţia OvidiuRo.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite