Ministerul Educaţiei începe centralizarea informatizată a diplomelor de Bac

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diplomele de Bacalaureat vor fi luate în evidenţă centralizată la Ministerul Educaţiei
Diplomele de Bacalaureat vor fi luate în evidenţă centralizată la Ministerul Educaţiei

Ministerul Educaţiei şi Cercetării iniţiază demersuri pentru a asigura evidenţa centralizată a diplomelor şi a certificatelor din sistemul preuniversitar, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Monica Cristina Anisie, ministrul educaţiei şi cercetării, a dispus începerea demersurilor pentru a se realiza o evidenţă informatizată a actelor de studii din învăţământul preuniversitar. 

Astfel, în sistemul informatic, baza de date a Ministerului Educaţiei şi Cercetării va fi interconectată cu Compania Naţională „Imprimeria Naţională" - S.A. (CNIN-SA), care va tipări actele de studii completate cu datele absolvenţilor, inclusiv cu fotografia candidatului. Prin această interconectare a bazei de date, vor fi tipărite actele de studii aferente examenului de bacalaureat, certificărilor profesionale, precum şi actele aferente examenului naţional de definitivare în învăţământ. 

Mai mult decât atât, prin crearea acestui mecanism, Ministerul Educaţiei şi Cercetării va avea o evidenţă informatizată a actelor de studii la nivel central. 

„În 2016, când eram secretar de stat în Ministerul Educaţiei, am realizat o analiză privind interconectarea bazei de date cu Imprimeria Naţională pentru tipărirea unor diplome de bacalaureat, analiză finalizată cu tipărirea diplomelor de bacalaureat de către CNIN-SA cu datele absolvenţilor preluate din baza de date a platformei informatice SIIIR. Din păcate, următoarele guverne nu au considerat o prioritate în a avea o evidenţă centralizată a actelor de studii şi au abandonat iniţiativa”, a declarat Monica Cristina Anisie, ministrul educaţiei şi cercetării. 

Această iniţiativă se înscrie în demersurile ministrului educaţiei şi cercetării, Monica Cristina Anisie, de a debirocratiza sistemul şi de a eficientiza activitatea unităţilor de învăţământ preuniversitar. 

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite