Ministerul Educaţiei ar urma să conecteze la internet peste 2.400 de şcoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul "Internet şi şcoala ta" vizează conectarea la internet a peste 2.400 de şcoli    FOTO: Arhiva Adevărul
Proiectul "Internet şi şcoala ta" vizează conectarea la internet a peste 2.400 de şcoli    FOTO: Arhiva Adevărul

Asesoft International şi Orange România, respectiv Omnilogic, Avitech Co. şi Romtelecom au depus, la sfârşitul lui martie, oferte pentru conectarea la internet a unui număr de 2.446 şcoli, valoarea contractului fiind estimată la 148,6 milioane de lei (34,2 milioane de euro), transmite Mediafax.

În luna octombrie 2012, Ministerul Educaţiei a anunţat că va organiza, pe 4 decembrie, o licitaţie pentru cumpărarea echipamentelor şi serviciilor necesare conectării la internet a 2.446 de şcoli.

Denumit "Internet în şcoala ta", scopul proiectului constă în facilitarea accesului public în şcoli din zone rurale şi urbane dezavantajate care nu au acces la mijloacele moderne de comunicare prin creşterea utilizării calculatoarelor şi prin conectarea la internet.

De acest proiect ar beneficia 714.339 elevi şi 56.203 profesori din mediul rural şi urban. Cu o durată de 6 luni, contractul va fi finanţat din sume de la bugetul de stat şi fonduri nerambursabile.

Licitaţie cu probleme

În urma unor cereri depuse de Arcole International SRL, Creativ TSD Business SRL şi Alcatel-Lucent România SRL, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a hotărât, în noiembrie, suspendarea licitaţiei organizată de Ministerului Educaţiei.

Alcatel-Lucent România şi Arcole International SRL nu au fost de acord cu unele cerinţe, dar, ulterior, şi-au retras contestaţiile.

La rândul ei, firma Creativ TSD Business a susţinut că, în urma analizei documentaţiei licitaţiei, au fost identificate abateri grave care încalcă prevederile legale privind achiziţiile publice, printre care se numără introducerea unor criterii abuzive de evaluare şi încălcarea principiului liberei concurenţe şi favorizarea unui anumit producător de echipamente tehnice, în speţă Cisco.

La începutul lunii decembrie 2012, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a admis cererea Creativ TSD Business şi a respins solicitarea privind anularea procedurii de atribuire.

Spre finele aceleiaşi luni, Creativ TSD Business a contestat la Curtea de Apel Bucureşti decizia CNSC din luna decembrie, pe care o considera ca fiind "netemeinică şi nelegală". Cererea a fost respinsă în a prima parte a lunii februarie a acestui an.

Ministerul Educaţiei a stabilit ca termen limită pentru depunerea ofertelor data de 28 martie.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite