Lotul de Informatică al României, locul I la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

0
0
Lotul olimpic de Informatica al Romaniei
FOTO Facebook

Ministrul Educa┼úiei, Sorin C├«mpeanu, anun┼ú─â, s├ómb─ât─â sear─â, c─â lotul olimpic de Informatic─â al Rom├óniei a ob┼úinut locul I la a XXIX-a edi┼úie a Olimpiadei de Informatic─â a Europei Centrale. ÔÇ×Este un rezultat remarcabil ob┼úinut la unul dintre concursurile de informatic─â de anvergur─â din Europa ┼či din lumeÔÇŁ, a transmis ministrul.

ÔÇ×Am avut ast─âzi, din nou, marea bucurie de a m─â ├«nt├ólni cu elevii olimpici ai Rom├óniei! ├Än cursul acestei dup─â-amieze, am ├«nt├ómpinat ┼či felicitat, la Aeroportul ÔÇŁHenri Coand─âÔÇŁ, lotul olimpic de informatic─â al ┼ú─ârii noastre, care a ob┼úinut patru medalii (o medalie de aur ┼či trei medalii de argint) la a XXIX-a edi┼úie a Olimpiadei de Informatic─â a Europei Centrale/ CEOI (24 - 30 iulie, Varazdin/Croa┼úia)ÔÇŁ, a anun┼úat, s├ómb─ât─â sear─â, ministrul Educa┼úiei, Sorin C├«mpeanu.┬á

Potrivit ministrului, în urma cumulării punctajelor individuale, echipa României a ocupat locul I în clasamentul pe echipe.

ÔÇ×Este un rezultat remarcabil ob┼úinut la unul dintre concursurile de informatic─â de anvergur─â din Europa ┼či din lume! Este, ├«n acela┼či timp, un rezultat care implic─â enorm de mult─â munc─â (individual─â ┼či ├«n cantonamente) ┼či continuitate ├«n performan┼ú─â: to┼úi componen┼úii lotului au ├«n palmares concursuri ┼či premii c├ó┼čtigate la competi┼úiile de junioriÔÇŁ, a mai afirmat ministrul Educa┼úiei.┬á

Acesta prezint─â performerii:

Medalie de aur ┼či primul loc ├«n concurs (punctaj total: 540 de puncte): Alexandru Luchianov (Liceul Interna┼úional de Informatic─â din Bucure┼čti)

Medalii de argint: Luca Perju-Verzotti (Colegiul Na┼úional de Informatic─â ÔÇ×Tudor VianuÔÇŁ din Bucure┼čti), Andrei-Robert Ion (Liceul Interna┼úional de Informatic─â din Bucure┼čti) ┼či Alexandru-Radu Todoran (Liceul Teoretic ÔÇ×Aurel VlaicuÔÇŁ din Or─â┼čtie/jud. Hunedoara).

Echipa Rom├óniei a fost coordonat─â ┼či ├«nso┼úit─â de prof. Dan-Narcis Pracsiu (Team Leader) ┼či Dan-Ioan Iordache - masterand Universitatea din Bucure┼čti (Deputy Leader).

ÔÇ×Un am─ânunt cel pu┼úin interesant este c─â prima edi┼úie a Olimpiadei de Informatic─â a Europei Centrale s-a desf─â┼čurat ├«n Rom├ónia, ├«n 1994, la Cluj-Napoca, la ini┼úiativa ┼ú─ârii noastre. Este o dovad─â c─â a existat o preocupare special─â a ┼čcolii rom├óne┼čti pentru informatic─â, dar ┼či c─â aceasta a fost dublat─â de viziune. Concursul a ajuns, iat─â, la aproape 30 de edi┼úii, de-a lungul c─ârora Rom├ónia a reu┼čit s─â performezeÔÇŁ, a mai afirmat C├«mpeanu.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite