În ce condiţii se pot suspenda cursurile conform ordinului care reglementează deschiderea şcolilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şcoala online FOTO Pixabay
Şcoala online FOTO Pixabay

Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei au finalizat, joi seară, ordinul comun care prevede măsurile pentru redeschiderea şcolilor începând de luni. Printre prevederile acestuia se numără şi cele care reglementează situaţiile în care se pot suspenda cursurile într-o clasă sau într-o întreagă unitate de învăţământ.

Ordinul comun al ministerului Educaţiei şi al ministerului Sănătăţii stabileşte că suspendarea orelor de curs timp de 14 zile se va face diferenţiat în funcţie de clasă. Astfel, în clasele de gimnaziu şi de liceu se vor suspenda cursurile în momentul în care voi fi doi elevi confirmaţi pozitiv, în timp ce pentru grădiniţă şi clasele primare această regulă se va impune automat la depistarea unui singur caz.

În cazul apariţiei unui singur caz de infectare cu virusul SARS-CoV-2 într-o clasă de de învăţământ gimnazial, liceal, profesional şi postliceal „se efectuează ancheta epidemiologică şi testarea contacţilor acestuia. Conducerea unităţii de învăţământ va decide în urma consultării DSP/DSPMB dacă se impune carantinarea celor care fac parte din aceeaşi clasă sau suspendarea cursurilor, după caz”.

De asemenea, personalul din învăţământ care aduce o adverinţă de la medicul curant ori de medicina muncii pentru a face dovada unei afecţiuni cronice precum diabetul zaharat sau imunitate deficitară vor scutiţi de la orele la clasă. Aceeaşi regulă se aplică şi profesorilor vârstnici, iar aceştia vor fi nevoiţi să îşi desfăşoare activitatea în mediul online.

În situaţia apariţei cazurilor de îmbolnăvire  în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, acestea au obligaţia de a anunţa conducerea unităţii de învăţământ care va informa direcţiile de sănătate publică aferente.

În acest caz, direcţiile de sănătate publică, în urma anchetei epidemiologice, vor stabili care sunt contacţii direcţi ai acestora şi va decide împreună cu conducerea unităţii de învăţământ dacă se impune suspendarea activităţilor didactice la nivelul unităţii de învăţământ.

Citeşte şi:

Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei au finalizat ordinul comun care prevede măsurile pentru redeschiderea şcolilor - DOCUMENT

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite