Ghidul de educație și dezvoltare personală pentru elevii de liceu se lansează în România

0
Publicat:

„Construieste-ți viitorul„-Ghidul de educație și dezvoltare personală pentru liceeni, se lansează în premieră națională la Constanța în 4 Octombrie.

„Construiește- ți viitorul”, suportul pentru profesori și elevi Sursa foto Shutterstock
„Construiește- ți viitorul”, suportul pentru profesori și elevi Sursa foto Shutterstock

„Construiește- ți viitorul”, suportul pentru cadrele didactice și un instrument de bază pentru elevi

În anul școlar 2022- 2023, voluntarii Asociației Maxwell România au derulat un amplu program-Maxwell Leadership. Peste 55.000 de tineri au beneficiat de curricula formată din 12 lecții ce au avut un mare impact asupra acestora.

Peste 1500 de profesori din întreaga țară s- au implicat și au fost alături de voluntarui în buna desfășurare a lecțiilor. Astfel, au înțeles care sunt nevoile și temerile elevilor, realizând primul Ghid de educație și dezvoltare personală pentru elevii de liceu din România.

”Echipăm tinerii cu abilități pentru viață în școala de azi . Doar prin educație și implicarea activă a comunității , prin mentorat și bune practici , putem schimba mentalități și putem implica tinerii din intreaga țară să participe activ pentru un viitor mai bun în România ” declară voluntarii implicați în proiect.

„Construieste-ți viitorul„-Ghidul de educație și dezvoltare personală pentru liceeni
„Construieste-ți viitorul„-Ghidul de educație și dezvoltare personală pentru liceeni

Asociația își dorește ca acest ghid, „Construiește- ți viitorul” să devină un manual pentru orele de dirigenție, un suport pentru cadrele didactice și un instrument de bază pentru elevi.

“Societatea este în continuă mișcare, cu puțină preocupare pentru starea de bine a tinerilor. Și cum școala este despre ei, tot prin școală își dezvoltă acele competențe pentru viață. Acest ghid este o cărămidă la construcția proprie, de găsire a unor soluții, de creștere nu doar biologică ci și emoțională sau relațională, de a valorifica resurse interioare nebănuite“ declară Anca Morcan, profesor și membru voluntar în Asociația Maxwell , Constanta .

Voluntarii au dezvoltat teme actuale și cu mari implicații, pornind de la bullying, stimă de sine, alegeri sănătoase sau chiar „Imaginează-ți viitorul” ce conține informații de natură financiară asigurată de unul dintre marile branduri bancare din România. În total, sunt 14 lecții de bază, 16 subcapitole în 6 capitole cu soluții pentru un viitor mai bun și o viață mai bună pentru tinerii din România!

"Ghid- ul de Educație și Dezvoltare Personală pentru Tineri  va fi lansat la Constanța pe 4 octombrie 2023

“Dorim să ne implicăm alături de profesori și părinti să susținem tinerii din țara noastră. Ghidul realizat de membrii voluntari echipează tinerii cu competențele necesare pentru o viață mai frumoasă, încă de azi . Aceste competențe îi ajută să facă alegerile cele mai potrivite și să aibă încredere că vor reusi să se simtă curajoși și să se deschidă în fața oportunităților “, afirmă Magda Bei, liderul zonal al Asociației Maxwell România.

Data nu este aleasă întâmplător,  5 octombrie  fiind de Ziua Mondială a Educație. Evenimentul va avea loc  pe 4 octombrie 2023, ora 12:30 la Sala Remus Opreanu, Prefectura Constanța, cu lansarea ghidul alături de elevi, profesori, voluntari și sponsori implicați în proiectul Asociației Maxwell, de la ora 18:00 la Teatrul Oleg Danovsky.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite