Fostul ministru al Educaţiei, Mircea Dumitru, a demisionat din Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Dumitru FOTO Eduard Enea
Mircea Dumitru FOTO Eduard Enea

Fostul ministru al Educaţiei, Mircea Dumitru, a demisionat din toate funcţiile pe care le deţinea în cadrul Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNADCU). Anunţul a fost făcut pe pagina sa de socializare.

„Prezenţa mea în acest Consiliu ar fi total irelevantă şi ar induce unui observator imparţial de bună credinţă falsa impresie a unui acord de fond între viziunea dumneavoastră şi a mea cu privire la standardele eticii academice, în timp ce mie îmi este evident, urmărind declaraţiile publice de astăzi ale domniei voastre, că aş fi pus în situaţia de a accepta compromisuri care sunt inacceptabile”, a scris Mircea Dumitru, adresându-i-se noului ministru al Educaţiei. 

Mircea Dumitru susţine că a reflectat la nevoia de a pune în acord conduita sa publică şi asumarea unor funcţii în serviciul comunităţii academice cu valorile integrităţii profesionale în care continuă să creadă cu obstinaţie. „Şi am ajuns la concluzia că un act salubru de minimă decenţă publică este să mă retrag din toate funcţiile asociate cu funcţionarea Ministerului Educaţiei”, a completat fostul ministru. 

Redăm, mai jos, întreg mesajul transmis de Mircea Dumitru pe contul său de Facebook.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite