Experţi din sănătate şi psihologie, implicaţi în proiectul „ABC - Să învăţăm despre copii. Şcoala părinţilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Organizaţia Salvaţi Copiii se implică în programul „ABC - Să învăţăm despre copii. Şcoala părinţilor”  Foto: Salvaţi Copiii
Organizaţia Salvaţi Copiii se implică în programul „ABC - Să învăţăm despre copii. Şcoala părinţilor”  Foto: Salvaţi Copiii

Salvaţi Copiii, alături de alte asociaţii şi de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, lansează proiectul „ABC – Să învăţăm despre copii. Şcoala părinţilor”, care oferă acces gratuit la informaţii părinţilor şi acoperă cele 1.000 de zile cruciale pentru un copil, de la concepţie până la vârsta de doi ani.

Proiectul, gândit de  medici obstetricieni, neonatologi, pediatri, medici de familie, psihologi, dar şi părinţi cu experienţă, abordează întreaga complexitate a naşterii şi îngrijirii unui copil, încă din perioada sarcinii, până la vârsta de doi ani.

Părinţii pot participa la şedinţele de educaţie prenatală care vor avea loc lunar (sau mai des, dacă acest lucru este solicitat) în fiecare a doua marţi din lună, între orele 18.00-20.00, în Sala de Conferinţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu (în clădirea direcţiunii spitalului). 

Şedinţele sunt structurate astfel încât un sfert din timp este dedicat prezentării temelor în discuţie, restul timpului fiind destinat oferirii de răspunsuri punctuale la întrebările participanţilor. La fiecare dintre şedinţe vor participa 3-5 specialişti pregătiţi să ofere aceste răspunsuri. 

Confortul emoţional din timpul sarcinii, gradul de predictibilitate al problemelor pe care mama le întâmpină, răspunsul pe care gravida îl poate da propriei anxietăţi, sunt indicatori clari pentru bunăstarea psiho-emoţională a copilului. Studiile efectuate de-a lungul timpului au arătat că problemele de natură emoţională cu care se confruntă mamele în timpul sarcinii şi imediat după naştere devin factori de risc pentru dezvoltarea ulterioară a anxietăţii la copii.  

Ţinând cont de acestea, Asociaţia Baby Care, Asociaţia Mâini Unite şi Salvaţi Copiii România, cu suportul a încă trei parteneri - Asociaţia Unii pentru Alţii Sibiu, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu şi Teatrul pentru copii şi tineret Gong din Sibiu – au dezvoltat proiectul „ABC – Să învăţăm despre copii. Şcoala părinţilor”.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite