Elevii maghiari câştigători ai concursului de română au vizitat Guvernul şi au primit tricolorul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

32 elevi din şcoli din Harghita, Covasna şi Mureş cu predare în limba maghiară, câştigători ai unui concurs de limba română, au vizitat, duminică, Palatul Victoria, unde au fost premiaţi de către ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, cu un album în română, cărţi şi un steag al României.

Concursul naţional de competenţe lingvistice în limba română pentru minorităţi "Carte frumoasă, cinste cui te-a scris!” a ajuns la ediţia a XII-a şi se adresează tuturor elevilor din clasele V-XII, de la şcolile cu predare în limba maghiară, din cele trei judeţe, scrie Mediafax.

La concursul găzduit recent de Liceul Marton Aron din Miercurea Ciuc, au participat peste 300 de elevi din şcolile cu predare în limba maghiară. Ministrul Educaţiei şi-a exprimat speranţa că, în viitor, numărul concurenţilor să fie şi mai mare.

La rândul lor, câştigatorii concursului au arătat că este firesc să înveţe limba română, fiind încurajaţi în acest sens chiar de părinţi, deoarece trăiesc în România şi au astfel mai multe oportunităţi atât în plan social, prin comunicare cu etnicii romani, cât şi profesional.

Profesorii însoţitori de la şcolile elevilor au adăugat că, învăţând bine limba română, etnicii maghiari au şansa să lucreze chiar la Guvernul României.

Elevii au vizitat principalele săli de lucru din Palatul Victoria, inclusiv sala de sedinţe a Guvernului.


Elevii au intrat în vacanţa de primăvară. Ce-i aşteaptă după ce încep şcoala

Elevii sunt în vacanţa de primăvară între 12-22 aprilie, urmând să revină la cursuri miercuri, pe 13 aprilie, potrivit structurii anului şcolar 2013-2014 publicată de Ministerul Educaţiei.

CLASA PREGĂTITOARE 2014 Peste 99,9% din cereri, validate după primele două etape de înscriere

Peste 180.000 de copii au fost înscrişi la pregătitoare după primele două etape, care s-au încheiat vineri. Potrivit datelor Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN), peste 99% din cereri au fost validate până acum. Listele au fost afişate azi la şcoli.

VIDEO Lecţie la „Şcoala Altfel”. Meseriile de viitor, magnet la profesională

Liceele tehnologice unde se organizează clase profesionale încearcă să-şi atragă viitorii elevi cu prilejul săptămânii „Şcoala Altfel“, în condiţiile în care de la anul vor avea la dispoziţie cu 25.000 de locuri în plus la profesională.

Elevii au vizitat Palatul Victoria în ultima zi din „Şcoala Altfel”

În jur de 60 elevi din două şcoli bucureştene au vizitat, vineri, Palatul Victoria, în ultima zi a săptămânii intitulate „Şcoala Altfel”, pentru a vedea unde lucrează membrii Guvernului. Copiii s-au aşezat pe scaunele miniştrilor şi le-au recomandat premierului şi preşedintelui ţării să colaboreze.

VIDEO Elevii de la „Tudor Vianu” învaţă să joace şah de la campioni internaţionali

La Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Capitală, elevii şi-au încercat talentul la şah cu doi campioni internaţionali ai jocului, în cadrul programului  „Şcoala Altfel” 2014.

Săptămâna „Şcoala Altfel” 2014. Cum i-au înlocuit elevii pe profesori pentru o zi la Liceul „Gheorghe Lazăr” din Capitală

A început Săptămâna Altfel, în care elevii învaţă lucruri noi prin activităţi extracuriculare. Pe lângă excursii, vizite la muzee, la sediile de poliţie şi de pompieri, sunt şi câteva proiecte mai speciale. Spre exemplu, la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti, luni, elevii au făcut schimb de roluri cu profesorii şi au predat la clasă.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite