Chat GPT trece Evaluarea Națională. Unde a avut probleme și ce notă ar fi luat la Română: „Nu am știut cine e elevul”

0
Publicat:

În cadrul unui experiment realizat de Euronews, Chat GPT (un chatbot lansat de OpenAI în noiembrie 2022) a „participat“ la simularea Evaluării Naționale la disciplina Limba și literatura română.

Chat GPT FOTO Shutterstock jpg

Experimentul s-a derulat în baza unor principii simple: GPT-4 a primit fiecare cerință, a rezolvat-o, după care răspunsurile au fost introduse într-un document Word. Chat GPT-4 a trecut acest examen cu nota 7,30.

Prestația lui Chat GPT a fost analizată de Mia Biligan, profesoară de limba și literatura română la Colegiul Național “Andrei Mureșanu” din Bistrița, care nu a cunoscut identitatea „elevului“.

„Nu știam cine e elevul. Nici nu mi-am dat seama, în primă fază, pentru că itemii obiectivi și cei semiobiectivi au fost rezolvați foarte bine. Corect sau foarte corect. Unde mi-am pus niște semne de întrebare și mi-am dat seama că nu e un elev? În momentul în care am ajuns la subiectul al doilea. La rezumat. A arătat că nu a înțeles textul la prima vedere“, a spus cadrul didactic.

Mia Biligan s-a declarat impresionată de capacitatea sistemului de a scrie corect gramatical și de a se exprima foarte coerent, aproape ca un elev obișnuit. Însă, robotul nu înțelege profunzimea textului și semnificațiile textului.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite