Ce spune Ecaterina Andronescu, noul ministru al Educaţiei, despre manualul unic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ecaterina Andronescu, noul ministru al Educaţiei. FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea /
Ecaterina Andronescu, noul ministru al Educaţiei. FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea /

Ecaterina Andronescu, noul ministru al Educaţiei, a declarat că manualul unic nu este o decizie tocmai fericită şi prin competiţie ar creşte calitatea manualelor, potrivit Ştirilor Pro TV. Declaraţia vine la puţin timp după ce Ecaterina Andronescu a fost numită ministru pe postul lăsat vacant de fostul ministru Valentin Popa.

Introdus în urmă cu un an, manualul unic are toate şansele să fie scos de pe piaţă.

„Manualul unic nu a fost o decizie tocmai fericită. Faptul că manualele au arătat aşa ar trebui să ne pună pe gânduri. Prin competiţie ar creşte şi calitatea manualelor”, a declarat Ecaterina Andronescu, pentru Ştirile Pro TV.

 Reamintim că pe durata ultimului său mandat de ministru al Educaţiei, Liviu Pop a hotărât eliminarea „baronilor manualelor“, după cum a numit chiar el editurile private care se ocupau de realizarea cărţilor pentru şcolari.

Drept urmare, împreună cu ceilalţi membri ai Executivului, a dat o ordonanţă de urgenţă prin care a trecut Editura Didactică şi Pedagogică în subordinea Ministerului Educaţiei, oferindu-i exclusiv acesteia sarcina de edita manuale şcolare unice.

Deşi specialiştii în Educaţie i-au contestat vehement decizia, afirmând că elevii au nevoie de diversitate, dar şi pentru că se încalcă principiul pieţei libere, Liviu Pop nu a dat nicio secundă înapoi.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite