Ce face Guvernul pentru elevii cu cerințe speciale din România. Ciolacu: Majorăm cu 7.800 numărul de posturi în învățământ

0
Publicat:

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că majorează cu 7.800 numărul de posturi în învățământul preuniversitar de stat. „Creșterea este necesară pentru a asigura dreptul la educație și integrarea unui număr tot mai mare de copii cu cerințe speciale în învățământul de masă”, a declarat șeful Executivului. 

Peste 7000 de noi posturi vor fi înființate în învățămînt FOTO: Arhivă
Peste 7000 de noi posturi vor fi înființate în învățămînt FOTO: Arhivă

„Începem cu o veste bună pentru sistemul de învățământ: majorăm cu 7.800 numărul de posturi în învățământul preuniversitar de stat. Creșterea este necesară pentru a asigura dreptul la educație și integrarea unui număr tot mai mare de copii cu cerințe speciale în învățământul de masă. Doamna ministru al Educației va ieși la briefing și va explica măsurile luate, pentru ca noul an școlar să înceapă luni în condiții cât mai bune”, a precizat Marcel Ciolacu, miercuri, 4 septembrie, la începutul ședinței de Guvern.

Potrivit Edupedu, posturile sunt dedicate noilor profesori care ar urma să predea la cele peste 2.500 de noi clase formate în școli, sunt pentru profesorii de sprijin pentru copiii cu Cerințe Educaționale Speciale (CES) trecuți de la învățământul special la învățământul de masă, pentru mediatori școlari care să intervină în zonele cu abandon școlar ridicat și pentru informaticieni care să se ocupe de noile laboratoare smart contractate de școli prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Posturile noi ar urma să se înființeze după concursul de angajare. 

Mai exact, numărul de posturi prevăzut de HG 731/2024 va fi mărit cu 7.884, dintre care 84 sunt în inspectoratele școlare, iar restul de 7.800 – în școli și pentru alte servicii din învățământul preuniversitar.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite