Bacalaureat 2023. Aproape 4.000 de candidați, absenți la proba de Matematică și Istorie

0
Publicat:

Rata de participare la cea de-a doua probă scrisă a Bacalaureatului 2023 a fost de 96,7%, potrivit datelor oficiale.

Foto: Octav Ganea
Foto: Octav Ganea

La proba obligatorie a profilului - proba E.c) - din cadrul examenului național de Bacalaureat (prima sesiune), desfășurată astăzi, 27 iunie, s-a înregistrat o rată de participare de 96,7% (118.556 de candidați prezenți dintr-un total de 122.566 de candidați înscriși - toate promoțiile - pentru susținerea acestei probe), se arată într-un comunicat al Ministerului Educației.

Au absentat 3.991 de candidați, iar 19 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia din urmă nu vor mai putea participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

Subiectele și baremele de evaluare vor fi publicate pe site-ul subiecte.edu.ro, conform procedurii, la ora 15:00.

Următoarea probă (proba la alegere a profilului și a specializării) va avea loc miercuri, 28 iunie, în timp ce ultima probă din această sesiune (Limba și literatura maternă) este programată joi, 29 iunie.

Afișarea rezultatelor inițiale (în centrele de examen și online) va avea loc în data de 3 iulie (până la ora 12:00). 

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Afișarea rezultatelor finale este programată în data de 7 iulie (în centrele de examen și online).

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor - GDPR), rezultatele sunt afișate prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului (coduri).

În intervalul alocat probelor scrise (26 - 29 iunie), Ministerul Educației pune la dispoziția celor interesați, între orele 8:00 - 16:00, linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități de organizare.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite