Admitere postliceală 2015. Şcolile de asistenţi medicali, alternativă la facultate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” din Bucureşti încă mai sunt disponibile 90 de locuri la toate cele trei calificări pe care le oferă, de asistent medical generalist, asistent medical de farmacie şi asistent medical de balneofiziokinetoterapie şi recuperare. Absolvenţii au oportunităţi reale de a putea practica aceste meserii în străinătate, unde sunt foarte apreciate şi remunerate avantajos, susţin reprezentanţii şcolii.

Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila" are o tradiţie de 26 de ani, iar de trei ani este implicată în proiecte derulate cu fonduri europene. Elevii beneficieză de legitimaţii internaţionale CAROL DAVILA – ISIC, având aceleaşi avantaje ca şi studenţii, pentru obţinerea unor discounturi la producători şi servicii atât în România cât şi în străinătate.

„Pregătirea pentru profesia de asistent medical, care este una foarte complexă, le oferă elevilor după absolvire mult mai multe şanse de a practica o profesie nobilă şi foarte căutată la ora actuală pe plan european decât oferă pregătirea în cadrul multora dintre facultăţi. În plus faţă de aceste avantaje, elevii şcolilor postliceale au şansa de a participa la fel ca şi studenţii la proiecte de mobilitate cu fonduri europene ERASMUS +”, consideră reprezentanţii Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila” din Capitală.

Perioada de înscrieri se încheie pe 10 septembrie, admiterea realizându-se în baza dosarului şi a susţinerii unui interviu vocaţional.

„Şcoala Postliceală Sanitară 'Carol Davila' a pus accent întotdeauna pe dezvoltarea competenţelor profesionale şi lingvistice ale elevilor, pentru a le facilita accesul la un job în străinătate sau pentru a forma profesionişti de elită care să lucreze în spitalele din România. Întotdeauna au fost derulate în şcoală programe internaţionale pentru elevi, care să le permită acestora desfăşurarea stagiilor de instruire clinică în spitalele din Europa”, informează reprezentanţii şcolii.

Cele mai vechi parteneriate ale şcolii îşi află rădăcinile în programul European Nursing Module (ENM), un alt fel de Erasmus+, dar încheiat între 34 şcoli şi universităţi de nursing, strict pe calificarea asistent medical generalist. Acest program se autofinanţează şi permite elevilor şi studenţilor din 34 şcoli (17 ţări europene) să desfăşoare stagii de instruire clinic timp de două săptămâni. Şcoala Postliceală Sanitară "Carol Davila" este singura şcoală membră ENM care oferă burse pentru studiu internaţional tuturor elevilor participanţi la acest program.

„Şi pentru că a fi cel mai bun nu este întotdeauna simplu, şcoala noastră a dorit să le ofere elevilor mai multe oportunităţi de dezvoltare! Vorbim nu doar de alte şcoli partenere care să ofere stagii de insturire clinică, ci efectiv de parteneriate cu  angajatori care să le ofere beneficiarilor, pe lângă stagii de practică, laboratoare moderne, cursuri specializate de limbă străină (engleză, germană), burse de studiu”, potrivit unui comunicat.

Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila" este singura şcoală ce oferă stagii de instruire clinică şi practică internaţionale pentru toate cele 3 calificări. S-au încheiat parteneriate bilaterale cu universităţi şi colegii din Finlanda (pentru elevii de la calificarea BFKT), Germania, Anglia şi Spania (AMG), Bulgaria (AMF).

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite