VIDEO Copilul de cinci ani ţinut ostatic într-un buncăr din Alabama a fost eliberat. Răpitorul său a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agenţii FBI au recuperat fără probleme copilul. FOTO Reuters
Agenţii FBI au recuperat fără probleme copilul. FOTO Reuters

Poliţia a anunţat că a eliberat, luni după-amiază, un copil în vârstă de cinci ani care a fost ţinut ostatic aproape o săptămână în Alabama (sudul Statelor Unite), adăugând că răpitorul acestuia a murit.

"Agenţii FBI au recuperat fără probleme copilul", care pare "nevătămat iar în prezent este examinat într-un spital din apropiere", a anunţat un reprezentant al FBI, Steve Richardson, într-o conferinţă de presă.

"Negocierile s-au deteriorat în cursul ultimelor 24 de ore. S-a constatat că (răpitorul) agita o armă", a explicat Richardson. "În acel moment, temându-se că băiatul ar fi în pericol, agenţii FBI au intrat în buncăr şi au eliberat copilul".

Răpitorul "a decedat", a adăugat el, fără alte precizări.

Motivele acestei răpiri rămân încă învăluite în mister.

Jimmy Lee Dykes, un american în vârstă de 65 de ani, deţinea copilul într-un adăpost subteran după ce l-a răpit marţi din autobuzul şcolar, după ce a ucis şoferul.

Dykes a urcat într-un autobuz şcolar în apropiere de oraşul Dothan. El a cerut ca mai mulţi copii să îl urmeze, dar şoferul, un bărbat în vârstă de 66 de ani, s-a opus. Dykes l-a împuşcat şi a luat ostatic un copil, după care s-a refugiat într-un adăpost.

Autorităţile au fost în contact permanent cu răpitorul, a anunţat vineri poliţia, fără a preciza prin ce mijloace. Potrivit presei locale, poliţia a comunicat cu el prin intermediul unei ţevi de ventilaţie.

Acest incident constituie o nouă tragedie în seria de drame legate de armele de foc din Statele Unite, un subiect asupra căruia preşedintele Barack Obama a promis să legifereze în cel de-al doilea mandat al său.

Sfârşitul unui coşmar: Copilul ţinut ostatic în statul american Alabama a fost eliberat

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite