Veteranul din Vietnam care ţine un copil ostatic într-un buncăr din SUA îşi plănuia atacul de luni întregi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locuitorii din oraşul Midland, unde este ţinut ostatic băieţelul, îşi arată solidaritatea faţă de familia acestuia. FOTO: Reuters
Locuitorii din oraşul Midland, unde este ţinut ostatic băieţelul, îşi arată solidaritatea faţă de familia acestuia. FOTO: Reuters

Jimmy Lee Dykes lucra de luni bune la buncărul în care ţine acum ostatic un băiat de cinci ani, spun vecinii. Dykes l-a omorât pe şoferul autobuzului şcolar în care se afla copilul pentru a-l putea răpi.

 

Dykes a anunţat că singurul motiv pentru care ţine un băiat de cinci ani captiv într-un buncăr din statul Alabama este pentru a-şi promova credinţele politice. 

În vârstă de 65 de ani şi veteran al războiului din Vietnam, Dykes şi-a planificat minuţios asaltul. Acesta era un om ameninţător, mereu încruntat, care se folosea de orice ocazie pentru a-şi face auzite viziunile antiguvernamentale, spun vecinii săi, potrivit Sky News. 

Cel puţin trei luni i-au trebuit fostului soldat pentru a construi buncărul. Mai întâi a săpat, apoi a construit o structură de cherestea şi plăci de lemn, pe care a acoperit-o cu pământ şi nisip. El a legat şi o conductă de plastic între buncăr şi garajul său, astfel încât să audă dacă se apropie cineva. 

image

Lucrările la buncăr s-au finalizat însă în urmă cu mai bine de un an, iar Dykes şi-a invitat chiar vecinii să-l vadă. „Se lăuda cu asta, m-a invitat să-l văd”, povesteşte Michael Creel. „Cred că vrea să-şi promoveze viziunile politice. Este foarte îngrijorat de proprietatea sa, nu vrea ca cineva să intre pe pământul său”, spune Creel. 

Vecinii povestesc cum Dykes a bătut un câine cu o ţeavă de plumb, până când l-a omorât, doar pentru că i-a trecut prin curte. De asemenea, el ameninţă cu bătaia şi cu puşca toţi copiii din cartier care trec prin faţa casei sale. 

Dykes era aşteptat să se înfăţişeze miercuri în faţa unei instanţe pentru a da socoteală, după ce a tras cu puşca spre un vecin cu care se certa. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite