UPDATE VIDEO Atac armat în SUA: 11 morţi după ce un bărbat a deschis focul într-o sinagogă din Pittsburgh. Atacatorul a fost prins

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Guliver Gettyimages
FOTO Guliver Gettyimages

Conform autorităţilor americane, 11 persoane au murit şi 6 au fost rănite, în urma unui atac cu armă de foc în Statele Unite. Potrivit AP, incidentul a avut loc în sinagoga din Pittsburgh.

UPDATE Autorităţile au declarat că 11 persoane au murit şi alte 6 au fost rănite în urma atacului din Pittsburgh. Patru dintre răniţi sunt poliţişti.

Procuroul Scot Brady a declarat într-o conferinţă de presă că acuzaţiile împotriva suspectului Robert Bowers, în vârstă de 46 de ani, din Pittsburgh, vor fi formulate în cursul serii de sâmbătă.

Agentul special FBI Bob Jones a afirmat că aparent Bowers a acţionat singur. Acesta se află în spital, cu răni multiple provocate în urma împuşcăturilor. De asemenea, doi dintre cei şase răniţi sunt în stare critică.

Printre cei ucişi nu se află copii.

Înainte de atac, bărbatul a strigat „toţi evreii trebuie să moară!”

Donald Trump şi-a exprimat regretele în legătură cu incidentul şi le-a transmis condoleanţe familiilor victimelor. Intrebat dacă legile privind armele de foc ar trebui schimbate pentru a preveni astfel de incidente, preşedintele a spus: „Dacă aveau protecţie înăuntru, rezultatele ar fi fost mult mai bune. Dacă ar fi avut vreun fel de protecţie înăuntrul templului, poate că ar fi fost o situaţie cu mult diferită.”

Trump a mai spus că oamenii care fac astfel de fapte sunt „nebuni” şi că pedeapsa cu moartea ar trebui adusă „la modă”.

„Este un lucru îngrozitor, îngrozitor ce se întâmplă cu ura în ţara noastră, sincer, şi în toată lumea. Şi ceva trebuie făcut.”

La un eveniment în Indianapolis, Trump a condamnat ferm atacul, numindu-l „un act de rău absolut” şi un act antisemitic malefic.

UPDATE CNN vorbeşte despre 10 morţi, în timp de Washington Post spune că ar fi vorba despre 11 persoane decedate. Un oficial federal a declarat pentru Reuters că 8 oameni au murit în urma atacului.

UPDATE Poliţia l-a identificat pe suspectul în atacul de la o sinagogă din Pittsburgh, SUA, ca fiind Robert Bowers, în vârstă de 46 de ani.

Un reprezentant al sinagogii Tree of Life, Michael Eisenberg, a aproximat că erau în total 100 de persoane prezente în momentul atacului. Oamenii se aflau în zona principală a clădirii precum şi în subsol şi camera de studiu.

UPDATE 19:50: Atacatorul ar fi avut un schimb de focuri cu poliţiştii, potrivit unor martori intervievaţi de postul local de televiziune KDKA, afiliat al CBS. Mai multe persoane ar fi rămas baricadate în interiorul sinagogii.

Atacatorul, descris ca fiind un bărbat alb, cu barbă, ar fi intrat în singoga strigând „Toţi evreii trebuie să moară!“, a avut un schimb de focuri cu poliţiştii, la etajul al doilea al clădirii, şi s-ar fi predat, după ce a fost rănit.

Preşedintele american, Donald Trump, a afirmat pe Twitter că urmăreşte evenimentele din Pittsburgh, Pennsylvania şi a făcut apel la oamenii din zonă „să rămână la adăpost”.

Vicepreşedintele american, Mike Pence, a precizat pe Twitter că şi el urmăreşte situaţia. „Mă rog pentru cei decedaţi, răniţi, toate familiile afectate şi curajoasele echipaje de intervenţie. Dumnezeu să îi binecuvânteze”, a afirmat el.

Agenţi de la Biroul pentru Alcool, Tutun şi Arme de Foc se află, de asemenea, la faţa locului. Poliţia din New York a informat că trimite poliţişti pentru a asigura paza la mai multe sinagogi şi locaţii evreieşti din oraş.

UPDATE 18:35: Poliţia statului american Pennsylvania a anunţat că ar fi vorba despre 12 persoane împuşcate, dintre care trei ofiţeri de poliţie. Un raport preliminar al autorităţilor vorbeşte despre 8 morţi, informează NBC News.

Atacatorul, care a fost reţinut, avea două arme de foc şi ar fi strigat sloganuri antisemite 

UPDATE 18:30: NBC News anunţă că în sinagogă ar fi fost între 60 şi 100 de persoane, iar trei poliţişti ar fi fost impuşcaţi. Sursa amintită vorbeşte despre mai mulţi morţi, dar precizează că nu există o confirmare oficială.

Atacatorul ar fi fost reţinut de forţele de ordine.

---

Potrivit primelor informaţii, un bărbat a deschis focul în intriorul sinagogii  Tree of Life Congregation. Poliţia a anunţat că sunt mai multe vitime, dar nu se ştie încă dacă este vorba despre vreun deces sau doar răniţi.

Un consilier municipaL, Erika Strassburger, a anunţat că doi poliţişti ar fi fost împuşcaţi. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite