Aproape 1.000 de antreprenori români, interesaţi să facă afaceri în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 1.000 de antreprenori au aplicat pe platforma Smart Start USA, care urmăreşte susţinerea afacerilor româneşti pe piaţa Statelor Unite ale Americii, a anunţat fostul ministru pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer.

Turneul de promovare în România a programului şi platformei Smart Start USA, care a avut loc în 27 de oraşe pe parcursul a patru săptămâni, a ajuns la final, vineri. Acesta va fi urmat de doua conferinţe susţinute în Statele Unite, la New York - 27 noiembrie şi Miami - 29 noiembrie, arată un comunicat transmis de Fundaţia Laufer.

Fundaţia anunţă că, în 4 săptămâni de la debutul programului, primele dosare de finanţare au primit deja aprobare din partea băncilor partenere. 

„Faptul că aproape 1.000 de antreprenori au aplicat pe platforma Smart Start USA înainte de finalizarea turneului, demonstrează că mediul de afaceri românesc s-a maturizat, părăseşte zona de confort şi caută soluţii de creştere a performanţelor economice, ceea ce este o veste foarte bună. Smart Start USA este programul care asigură soluţii integrate, pornind de la un simplu sfat, până la consiliere pentru implementarea proiectului de internaţionalizare a afacerii, indiferent de domeniul de activitate”, a declarat Ilan Laufer.

Smart Start USA urmăreşte finanţarea şi facilitarea accesului unui număr de cel puţin 10.000 de IMM-uri şi antreprenori din România pe piaţa Statelor Unite ale Americii, anual. Creditul financiar maxim, acordat fiecărui beneficiar este de 200.000 de dolari, iar contribuţia proprie minimă este de 15%. Bugetul programului este de 500 milioane de dolari, iar perioada de implementare este de 7 ani.

„Este un moment favorabil pentru companiile româneşti să facă pasul către Statele Unite. Parteneriatul strategic româno -american, precum şi oportunităţile oferite de o piaţă prea puţin accesată de companiile autohtone, sunt principalele atuuri ale acestui moment”, a mai precizat Ilan Laufer.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite