Un marinar din echipajul portavionului nuclear USS Theodore Roosevelt, aflat în centrul unui scandal, a murit din cauza coronavirusului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Portavionul USS Theodore Roosevelt FOTO EPA-EFE
Portavionul USS Theodore Roosevelt FOTO EPA-EFE

Un marinar american a murit luni din cauza noului coronavirus - primul mort de la bordul portavionului nuclear american USS Theodore Roosevelt, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Marinarul - care a fost internat într-o secţie de terapie intensivă pe Insula Guam săptămâna trecută - a murit din cauza unor complicaţii în legătură cu covid-19, boala provocată de noul coronavirus, a anunţat într-un comunicat marina americană.

Circa 550 de marinari de pe USS Theodore Roosevelt sunt contaminaţi cu noul coronavirus.

Cazurile de coronavirus descoperite la bordul acestui portavion nuclear au dus la un scandal între comandantul Brezz Crozier şi superiorii săi de la Pentagon. Alarmat de creşterea alarmantă a numărului de cazuri de coronavirus la bordul navei sale, căpitanul Crozier a cerut lansarea procedurii de evacuare. Pentagonul s-a opus şi l-a demis pe Crozier, fiind deranjat mai ales de scurgerea în presă a scrisorii în care comandantul îşi justifică solicitarea.

Plecat de pe navă în aplauzele marinarilo, Brett Crozier este la rândul său infectat cu noul coronavirus.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite