Un hacker american susţine că a spart contul de e-mail al directorului CIA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un hacker afirmă că ar fi spart contul personal de e-mail al directorului CIA, John Brennan, şi că ar fi accesat informaţii sensibile, informează Agerpres.

Descriindu-se drept liceean, piratul informatic a asigurat ziarul că a descoperit documente sensibile printre mesajele personale ale directorului Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), printre ele figurând un dosar de 47 de pagini clasificat „top secret“, completat de şeful CIA în cursul procesului de verificare a antecedentelor sale pentru a fi autorizat să acceadă la informaţii sensibile.

Un internaut care afirmă că ar fi acest hacker, a postat pe un cont de Twitter capturi de pe un ecran care arată documente părând a conţine informaţii oficiale sensibile, care au fost însă mascate, continuă Agerpres. Hackerul asigură că a comis atacul în semn de protest împotriva politicii externe americane şi în sprijinul palestinienilor , scriind „FreePalestine, FreeGaza“ (Eliberează Palestina, Eliberează Gaza, n.r.) în mesajul lui.

În plus faţă de contul personal al lui John Brennan, piratul informatic afirmă că l-a luat drept ţintă şi pe ministrul american al securităţii interne, Jeh Johnson, reuşind să-i asculte mesajele vocale înregistrate de pe mobil.

Cunoaştem articolul din presă, totuşi nu facem vreodată comentarii despre securitatea personală a ministrului“, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului Securităţii Interne. CIA a informat publicaţia „New York Post“, care a raportat incidentul, că „a adus problema la cunoştinţa autorităţilor pertinente“.

FBI şi serviciile secrete anchetează cazul, potrivit CNN. Piratul informatic a declarat că i-a telefonat el însuşi şefului comunităţii americane de informaţii şi i-a comunicat numărul său de asigurare socială, probându-i astfel că are acces la această informaţie personală. „A aşteptat puţin, iar apoi a închis“, a declarat hacker-ul pentru New York Post.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite