John Brennan a anunţat o reorganizare masivă a CIA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
John Brennan FOTO Getty Images
John Brennan FOTO Getty Images

John Brennan, şeful directorul Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), a anunţat de curând că va iniţia o reorganizare masivă a instituţiei pe care o condusă, pentru a consolida capacităţile de combatere a atacurilor cibernetice, informează agenţia AP, citată de Mediafax.

Directorul CIA a precizat că nouă experţi externi au analizat timp de trei luni activitatea organizaţiei şi au descoperit mai multe puncte vulnerabile care scad eficienţa agenţiei de spionaj americane.

În ultimii ani, instituţia americană s-a axat pe acţiunile de combatere a terorismului, iar noua reorganizare îşi propune să mute accentul acţiunilor CIA asupra consolidării capacităţilor de contracarare a atacurilor cibernetice, una dintre cele mai mari ameniţări de securitate din prezent.

CIA va dispune în urma organizării de zece centre pentru coordonarea misiunilor în probleme specifice sau în anumite zone geografice. Totodată, John Brennan a anunţat că va crea şi un nou departament de „inovare digitală” în cadrul CIA.

Reorganizarea CIA apare în contextul în care mai multe voci critică activitatea instituţiei, aceasta punând accentul, mai ales după 11 septembrie, pe urmărirea şi uciderea teroriştilor, fapt ce a dus la erodarea credibilităţii organizaţiei.

CIA este criticată că a evaluat în mod greşit prezenţa armelor de distrugere în masă în Irak şi nu a reuşit să anticipeze prăbuşirea rapidă a puterilor din Orientul Mijlociu în timpul primăverii arabe în 2011.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite