Un doctor din Statele Unite a decapitat un copil folosind „forța excesivă”, la naștere. Spitalul a mușamalizat cazul

0
Publicat:

Un medic a decapitat copilul unei femei în timpul unei nașteri „de coșmar” în Georgia (SUA). Ca să scape de răspundere, spitalul nu a raportat incidentul.

Bebelușul a fost decapitat în timpul nașterii FOTO arhivă Adevărul
Bebelușul a fost decapitat în timpul nașterii FOTO arhivă Adevărul

Dr. Tracey St Julian este dat în judecată pentru neglijență gravă de către Jessica Ross și Treveon Taylor, al căror fiu a murit la Spitalul Regional de Sud în timpul unei nașteri complicate. Mai multe asistente sunt, de asemenea, trimise în judecată pentru că au ascuns incidentul.

Avocații lor au susținut că doctorul St Julian a tras prea puternic de capul copilului în timpul nașterii. Cory Lynch, unul din membrii echipei lor juridice, a declarat că cuplul este „atât de încântat de nașterea primului lor copil”.

„Din păcate, visele și speranțele lor s-au transformat într-un coșmar care a fost mușamalizat de Southern Regional Medical Center”, a spus el.

Biroul medicului legist și poliția județului Clayton investighează cazul, despre care au fost anunțați la 13 iulie, deși decesul a avut loc pe 9 iulie. Potrivit declarației avocatului, doctorul St Julian a încercat să scoată copilul pe cale naturală, folosind diferite metode, inclusiv „aplicarea tracțiunii pe capul copilului”.

Avocatul Roderick Edmond, care îi reprezintă și pe părinți și care este și medic, a susținut că doctorul St Julian a aplicat „o forță ridicol de excesivă”  la nașterea copilului.

„Dr. St Julian a intrat, iar ea, în încercarea de a scoate copilul, a tras atât de tare capul și gâtul acestuia și le-a manipulat atât de tare, încât oasele craniului, feței și gâtului copilului au fost rupte...", explică avocatul.

„A ieșit trupul, dar fără cap”

El a continuat relatarea de coșmar: „Când mamei i s-a făcut cezariană, au ieșit picioarele, a ieșit trupul copilului, dar fără cap.” Copilul nu a putut fi născut pe cale naturală din cauza umerilor, care blocaseră canalul de naștere obișnuit.

Dr St Julian, un obstetrician și ginecolog acreditat, nu a efectuat nașterea prin cezariană la momentul potrivit, așa cum a solicitat anterior cuplul, se arată în procesul deschis pe numele său.

Ross și Taylor, ambii în vârstă de 21 de ani, au participat miercuri la o conferință de presă la Atlanta, unde avocații lor au anunțat procesul împotriva Dr. St Julian și Southern Regional Medical Center, un spital din Riverdale.

Domnul Lynch a susținut în detaliu măsurile pe care le-a luat personalul pentru a acoperi incidentul oribil, inclusiv învelirea corpului copilului într-o pătură și sprijinirea capului în sus pentru a face să pară că era încă atașat.

El a susținut că personalul medical nu a raportat incidentul. Cuplul a aflat ce s-a întâmplat cu fiul lor în timp ce făcea aranjamente la crematoriu, la patru zile după moartea acestuia, potrivit informațiilor din proces.

Proces deschis pentru neglijență gravă, fraudă și provocarea intenționată de suferință

Într-o declarație, Prime Healthcare Services, care deține spitalul, a declarat că „gândurile și rugăciunile noastre sunt alături de familie și de toți cei afectați de acest eveniment tragic”.

„Angajamentul nostru este de a oferi îngrijire plină de compasiune și de calitate fiecărui pacient, iar această pierdere este sfâșietoare”, au transmis reprezentanții spitalului. Aceștia au precizat că Dr. St. Julian nu era angajat al spitalului și că „s-au luat măsurile adecvate ca răspuns la această situație nefericită”.

Procesul a fost deschis de părinții copilului pentru neglijență gravă, fraudă și provocarea intenționată de suferință emoțională. Părinții solicită despăgubiri compensatorii al căror cuantum nu l-au precizat încă, pe lângă acoperirea costurilor funeraliilor copilului, care se ridică la 10.000 de dolari.

BBC a contactat biroul doctorului St Julian pentru comentarii. Dr St Julian nu și-a formulat încă apărarea și nu a făcut niciun comentariu asupra cazului.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite