Un criminal în serie condamnat la moarte a decedat din cauze naturale înainte să fie executat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rodney Alcala / criminal în serie / FOTO Getty Images
Rodney Alcala / criminal în serie / FOTO Getty Images

Un bărbat condamnat la moarte în statul California pentru uciderea unei fete de 12 ani şi a altor patru femei a murit din cauze naturale, conform oficialilor americani.

Rodney Alcala, în vârstă de 77 de ani, a murit sâmbătă la un spital din apropierea închisorii Corcoran din California.

Alcala era cunoscut drept „The Dating Game Killer”, după ce a participat la un concurs de televiziune în care participanţii îşi căutau parteneri. 

Alcala a fost condamnat la moarte prima dată în 1980 pentru răpirea şi uciderea unei lui Robin Samsoe, o copilă de 12 ani, în Los Angeles. Cu toate acestea, sentinţa a fost respinsă de curtea supremă a Californiei şi Alvala a avut parte de un nou proces.

A primit aceeaşi pedeapsă în cel de-al doilea proces, dar condamnarea a fost din nou respinsă în 2003. În anii următorii, autorităţile au descoperit dovezi suplimentare care-l implicau pe Alcala în alte crime din California.

A fost condamnat definitiv în 2010, fiind găsit vinovat de uciderea lui Samose şi a altor patru femei cu vârste cuprinse între 18 şi 32 de ani. Crimele au avut loc între 1977 şi 1979.

În prezent, California are aproximativ 700 de deţinuţi condamnaţi la moarte, dar guvernatorul Gavin Newsom a impus un moratoriu asupra execuţiilor.

SUA


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri