Trump îi numeşte „ostatici” pe americanii arestați pentru participarea la asaltul din 2021 de la Capitoliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte american Donald Trump s-a referit la cei arestaţi după participarea la asaltul din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliu ca fiind „ostatici", într-un nou semnal de simpatie faţă de susţinătorii săi implicaţi în acele tulburări, relatează vineri Reuters, citată de Agerpres.

Donald Trump. FOTO Profimedia
Donald Trump. FOTO Profimedia

Afirmația a fost făcută joi, la un miting electoral desfășurat la Houston.

„Eu îi numesc 'ostatici J-6', nu deţinuţi. Îi numesc ostatici, asta s-a întâmplat. Şi e o ruşine", a declarat Trump. 

La începutul evenimentului, fostul preşedinte american a stat în poziţie de salut în timp ce era intonată o melodie compusă de bărbaţi arestaţi pentru rolul lor în asalt.

Trump însuşi a colaborat la crearea cântecului „Justice for All" cântat de „J6 Prison Choir" (Corul penitenciar J6), difuzat în martie pe mai multe platforme de streaming. Trump recită jurământul de credinţă faţă de SUA şi corul masculin intonează imnul naţional.

Un nou efort de a-i prezenta pe cei implicaţi în atac drept martiri

Fostul lider de la Casa Albă şi-a mai promovat de-a lungul timpului cântecul, dar folosirea cuvântului „ostatic" marchează un nou efort al său de a-i prezenta pe cei implicaţi în atac drept martiri, notează Reuters.

Fostul preşedinte republican susţine că cele patru procese penale lansate împotriva sa sunt politice, punând acest mesaj şi în centrul campaniei sale pentru alegerile prezidenţiale din 2024.

În legătură cu asaltul de la Capitoliu au fost inculpate peste 1000 de persoane.

Patru participanţi au murit în haosul creat atunci şi cinci ofiţeri de poliţie au decedat ulterior, o parte prin sinucidere.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite