SUA încep luna aceasta negocierile pentru noua lege a imigranţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Barack Obama va trimite în dezbatere propunerile privind noua lege pentru imigranţi până la sfârşitul acestei luni. Reformarea acestei legislaţii a reprezentat un punt-cheie al platformei electorale pe baza căreia Obama a câştigat un nou mandat la preşedinţia SUA.

După ce Congresul a reuşit cu greu să evite izbucnirea unei crize fiscale impunând o serie de majorări de taxe şi impozite, Barack Obama încearcă acum să forţeze aplicarea mai multor măsuri promise în campania electorală. 

Până la sfârşitul acestei luni, Administraţia Obama va aduce în dezbatere reformarea legislaţiei privind imigranţii, deşio deocamdată nu se cunosc exact modificările pe care preşedintele vrea să le aducă. 

Procesul legislativ va fi însă unul lung. Surse din apropierea preşedintelui estimează că un proiect comun al democraţilor şi republicanilor din Senat (camera superioară a Congresului SUA) în acest sens va fi finalizat cel mai devreme în două luni, iar apoi va fi nevoie de alte câteva luni pentru amendarea proiectului şi trimiterea sa în Camera Reprezentanţilor pentru a fi votat. 

Un grup format din senatori republicani şi deocraţi lucrează deja la proiect, potrivit „Huffington Post”. Zoe Lofgren, care va conduce grupul republicanilor din Camera Reprezentanţilor în această dezbatere, a declarat deja că speră ca reformarea legislaţiei să nu fie blocată într-un impas politic. 

Campania electorală s-a axat considerabil pe problema imigranţilor, iar republicanii nu vor putea uits poziţia pe care au adoptat-o atunci, a adăugat Lofgren. 

„Până la urmă, reformarea legislaţiei pentru imigranţi va depinde foarte tare de dorinţa preşedintelui Camerei Reprezentanţilor, John Boehner, de a o pune în practică sau nu”, a spus Lofgren. 

Cei care cer mai multe drepturi pentru imigranţi se vor folosi de rezultatele slabe obţine de Mitt Romney, candidatul republican la prezidenţialele din 2012, în rândul alegătorilor hispanici şi asiatici, care îţi doresc reformarea legii. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite