SUA ia la bani mărunţi securitatea de pe platformele petroliere în urma mareei negre din Golful Mexic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile americane vor înăspri controalele la echipamente de la bordul platformelor petroliere, în contextul în care incidentul de pe o platformă a gigantului britanic British Petroleum a provocat o adevărată maree neagră în Golful Mexic, relatează France Presse. Cu acest scop a fost creată o comisie, numită "Outer Continental Shelf Safety Board".

De altfel, analiştii au avertizat că incidentul va pune sub semnul întrebării tot ceea ce înseamnă platforme offshore.

"Este necesar să luăm măsuri pentru a verifica securitatea altor locuri de extracţie de petrol şi gaze, pentru a întări supervizarea practicilor din sector şi pentru a examina cu atenţie toate chestiunilor ridicate de acest dezastru", a declarat secretarul de interne Ken Salazar, anunţând crearea acestei comisii denumită "Outer Continental Shelf Safety Board". Declaraţiile au fost făcute după o vizită ofocială la centrul de control din statul Lousiana (sud), responsabil cu operaţiunile din zonă după accidentul platformei Deepwater Horizon care a cauzat mareea neagră.

Platforma Deepwater Horizon s-a scufundat la 22 aprilie la circa 70 de km de coastele americane, 11 persoane fiind date dispărute. Din puţurile platformei s-au scurs apoi, în fiecare zi, până la 800.000 de litri de petrol, creând o maree neagră care ameninţă coastele Golfului Mexic.

Mareea neagră a atins în această dimineaţă plajele statului Louisiana şi, în câteva zile, şi pe cele din vestul peninsulei Florida, în ciuda eforturilor depuse de autorităţile americane. BP a dat asigurări că va achita nota de plată pentru aest dezastru ecologic.

Specialiştii au atras atenţia că scurgerile de petrol nu pot fi stopate mai devreme de o săptămână. între timp au apărut şi primele efecte pentru viaţa marină: cadavre de peşti, broaşte ţestoase şi păsări încep să umple ţărmurile celor patru state afectate.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite