SUA foloseşte lecţiile din războiul declanşat de Rusia în Ucraina pentru a-şi pregăti armata

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Instructorii armatei americane  folosesc deja lecţiile din războiul Rusiei din Ucraina în programe de pregătire a soldaţilor pentru potenţiale conflicte viitoare, cu adversari precum Rusia sau China, relatează Associated Press .

„Cred că în acest moment întreaga armată examinează cu atenţie ceea ce se întâmplă în Ucraina şi încearcă să tragă învăţăminte”, a declarat secretarul armatei SUA Christine Wormuth .

Potrivit AP, antrenamentele militare din această lună de la Centrul Naţional de Formare implică jocuri de rol cu protagonişti care vorbesc rusă. Scenariul are în centru forţe inamice care folosesc reţelele sociale pentru a crea propagandă despre trupele americane, dar şi forţe care folosesc rachete în efortul lor de a prelua controlul asupra oraşelor. 

Wormuth a declarat pentru AP că criza din Ucraina arată cât de important va fi domeniul informaţional pentru forţele americane. 

Generalul  de brigadă Curt Taylor a spus că obiectivul exerciţiilor este de a instrui brigăzile despre cum să-şi folosească toate mijloacele de luptă pentru a lansa un atac coordonat, inclusiv contracararea dezinformării online. 

Rusia a folosit dezinformarea online şi din cadrul mass-media sponsorizate de stat pentru a demonta naraţiunea conform căreia Rusia este agresorul invaziei.Folosind imagini autentice de câmpul de luptă, aparatele de propagandă oferă o explicaţie diferită a ceea ce s-a întâmplat.

O altă parte a antrenamentelor militare se va concentra pe gestionarea unui inamic care este dispus să folosească rachete pentru a lovi zonele civile, a relatat AP. 

Rusia a atacat spitale şi clădiri rezidenţiale, dar şi altă infrastructură civilă. Ucraina, alături de numeroase alte ţări , a acuzat Rusia de crime de război în ţintirea zonelor civile. 

„Trebuie să fim pregătiţi pentru o luptă urbană în care avem un adversar care trage cu artilerie fără discernământ ”, a spus Taylor. 

„În timp ce urmărim ce se întâmplă cu ruşii acum, este informativ pentru noi să ne gândim la ceea ar fi relevant, din punct de vedere al modernizării”, a spus Wormuth, menţionând că unele tancuri americane sunt foarte grele şi că terenul din Europa este mai noroios, spre deosebire de solul nisipos tare din deşert.

Armata, a spus ea, trebuie să stabilească „care este echilibrul potrivit între mobilitatea unui tanc, capacitatea lui de supravieţuire  şi letalitatea lui? Dacă vrei să-l faci mai mobil, îl faci mai uşor, dar asta îl face mai puţin capabil să supravieţuiască. Aşadar, trebuie să decizi unde îţi asumi riscuri.”

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite