SUA denunţă decizia de a reintegra Siria în Liga Arabă: „Nu credem că Siria merită să fie readmisă”

0
Publicat:

Statele Unite ale Americii au denunţat luni decizia Ligii Arabe de a reintegra Siria, la mai bine de 11 ani de la excluderea acesteia din cauza reprimării unei revolte populare care a degenerat în război, relatează AFP, citată de Agerpres.

Fotografii cu Bashar al-Assad. FOTO EPA EFE
Fotografii cu Bashar al-Assad. FOTO EPA EFE

Mesajul a fost transmis de purtătorul de cuvânt adjunct al Departamentului de Stat, Vedant Patel, după ce miniştrii de externe din ţările arabe au decis duminică la Cairo să reintegreze regimul sirian în Liga Arabă.

Nu credem că Siria merită să fie readmisă în Liga Arabă în acest stadiu", a declarat reporterilor Vedant Patel.

Reuniune cu uşile închise

Decizia miniştrilor de externe din ţările arabe vine după ce regimul sirian fusese exclus din Liga Arabă în 2011 pentru represiunea îndreptată împotriva unei mişcări populare care a degenerat ulterior într-un război sângeros.

„Delegaţiile guvernului Republicii Arabe Siriene îşi vor avea locul din nou în Liga Arabă", indică textul votat de toţi miniştrii acestei organizaţii într-o reuniune cu uşile închise, la sediul Ligii Arabe din Cairo.

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a ieşit recent din statutul său de „persona non grata", după ce a fost izolat pe plan diplomatic din 2011, iar unii observatori estimează că el ar putea chiar să asiste la summitul anual al şefilor de stat ai acestei organizaţii panarabe, preconizat să aibă loc la 19 mai la Jeddah.

SUAPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite