Statele Unite: Unsprezece copii au fost salvaţi dintr-o locuinţă improvizată păzită cu arme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook/ Taos Country Sherrif's Office
FOTO Facebook/ Taos Country Sherrif's Office

Unsprezece copii cu vârste cuprinse între 1 an şi 15 ani au fost găsiţi şi salvaţi dintr-o locuinţă improvizată păzită cu arme, în statul american New Mexico, a anunţat poliţia locală, care a reţinut cinci persoane în acest caz: doi bărbaţi şi trei femei.

Copiii trăiau „în cele mai groaznice condiţii de sărăcie pe care le-am văzut“, a mărturisit un poliţist implicat în operaţiune, potrivit AFP şi France TV Info.

Poliţia a lansat operaţiunea în cadrul unei anchete privind răpirea unui băieţel de trei ani, dispărut de acasă de câteva luni, conform biroului şerifului comitatului Taos din New Mexico.

Căutările au început anul trecut la Jonesboro, în statul Georgia, după ce un anume Siraj Wahhaj, de 39 de ani, a fost acuzat că şi-a răpit copilul.

La 2 august, şeriful Jerry Hogrefe, din Taos, a emis un mandat de percheziţie pentru un complex de locuinţe improvizate, acoperite cu folii de plastic şi înconjurate de pneuri şi paleţi, din aşezarea rurală Amalia, unde existau indicii cu privire la prezenţa lui Wahhaj şi a unui alt bărbat, Lucas Morten.

FBI, care a furnizat informaţii pentru supraveghere, „nu considera că există motive valabile pentru a intra pe proprietate“, a declarat şeriful Hogrefe. „Totul s-a schimbat când am primit un mesaj prin intermediul unui inspector FBI din Georgia, un mesaj care credem că provenea din locul respectiv. «Ne e foame şi avem nevoie de mâncare şi apă», spunea mesajul“, potrivit şerifului din Taos.

Convis că „trebuie să acţioneze“, şeriful a ordonat lansarea operaţiunii. Zece poliţişti au descins vineri dimineaţa în această locuinţă improvizată, unde au găsit 11 copii, cinci adulţi, dar şi arme: o puşcă de asalt AR-15, cinci încărcătoare cu 30 de gloanţe şi patru pistoale încărcate.

Cei cinci adulţi şi 11 copii, „care semănau cu nişte refugiaţi din lumea a treia“, au fost găsiţi „fără mâncare şi apă proaspătă“. „Erau desculţi şi îmbrăcaţi cu cârpe murdare“, a precizat şeriful, calificând imaginea ca fiind „sfâşietoare“.

Morten este urmărit pentru adăpostirea unui fugar, iar Wahhaj a fost reţinut pentru răpirea unui minor. Poliţia a mai reţinut trei femei pentru interogări. Ele sunt suspectate că ar fi mamele celor 11 copii, transmite AFP, potrivit France TV Info.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite