Românul care a fost martor la prinderea lui Djohar Ţarnaev: „În peretele din spatele casei am şapte gloanţe“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Djohar Ţarnaev a fost prins vineri seară, în timp ce se ascundea într-o barcă FOTO vk.com
Djohar Ţarnaev a fost prins vineri seară, în timp ce se ascundea într-o barcă FOTO vk.com

Dumitru Ciuc, un român stabilit în SUA, a fost martor la capturarea lui Djohar Ţarnaev, unul dintre suspecţii în dublul atentat de la Boston. Ciuc, care locuieşte la două case de locul unde a fost prins Ţarnaev, a povestit cum s-a desfăşurat întreaga operaţiune de capturare a teroristului cecen.

La câteva zile de la capturarea lui Djohar Ţarnaev, care se ascundea într-o barcă în spatele unei case din cartierul Watertown din Boston, Dumitru Ciuc i-a povestit jurnalistul Octavian Coman teroarea prin care a trecut de la producerea atentatului şi până la prinderea suspecţilor.

„Era ca o zonă de război, nu pot să-ţi explic. A fost înfricoşător. Acasă la mine, pentru că sunt foarte aproape de locul unde a fost găsit şi două dormitoare au vedere spre gradină. Au fost, probabil, ocupate de forţele de ordine, pentru orice eventualitate. Bineînţeles, geamurile au fost scoase şi puse în mijlocul casei. Maşina mi-a fost acoperită, încă este acoperită cu o prelată”, a povestit românul într-o înregistrare difuzată de Digi24.

Urmărirea lui Ţarnaev a avut ca punct final o barcă aflată la două case de locuinţa lui Ciuc. Românul povesteşte cum are urme de gloanţe pe pereţii casei. „În peretele din spate am şapte. În grătarul electric am unul. În copacul din spatele grădinii sunt opt. Bineînţeles, sunt şi prin gard, dar nu le-am numărat”, a adăugat Dumitru Ciuc.

Djohar Ţarnaev a fost capturat de poliţiştii americani după urmăriri în viteză şi schimb de focuri. Se pare că acesta a încercat să se împuşte în cap înainte de a fi prins. Tentativa de suicid i-a lăsat rănile grave din zona gâtului, din cauza cărora şi-ar putea pierde definitiv abilitatea de a vorbi.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite