Reuters: Pentagonul intenţionează să crească stocurile de litiu, cobalt şi pământuri rare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
litiu-shutterstock

Potrivit agenţiei de ştiri, acest lucru va ajuta la reducerea dependenţei SUA de aprovizionarea cu aceste materiale din China, pe termen lung.

Departamentul american al Apărării intenţionează să realizeze stocuri de litiu, cobalt şi pământuri rare pentru a-şi reduce dependenţa de aprovizionarea cu aceste materiale din China, pe termen lung, transmite Reuters, citând surse.

Potrivit acestora, la începutul lunii februarie a fost semnat un acord de creştere a stocurilor între Departamentul de Stat, Pentagon şi Departamentul de Energie al SUA, iar liniile directoare pentru acesta vor fi făcute publice săptămâna viitoare. Departamentele nu au răspuns la o solicitare de comentarii a Reuters. De asemenea, agenţia nu a putut afla dacă acordul specifică originea noilor stocuri.

Materiile prime numite pământuri rare sunt necesare pentru producţia de magneţi şi avioane cu reacţie şi sunt, de asemenea, folosite în dezvoltarea armelor. În prezent, în Statele Unite există o singură mină de pământuri rare. De asemenea, Statele Unite nu au capacitatea de a le recicla din cauza faptului că acest lucru poate provoca o poluare semnificativă a mediului. În acest sens, Statele Unite achiziţionează aceste materiale din China, care a controlat această zonă în ultimii 30 de ani.

Litiul, necesar pentru fabricarea bateriilor vehiculelor electrice, ajută la obţinerea de zero emisii pentru vehiculele Pentagonului. Există mai mult litiu în Statele Unite decât metale din pământuri rare. Cu toate acestea, este produs de o singură mină, iar capacitatea de procesare este limitată, şi deci insuficientă pentru a satisface nevoile ţării.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite