Politico: Washingtonul se teme că Teheranul va da vina pe SUA pentru moartea lui Raisi

0
Publicat:

Potrivit administrației Statelor Unite, acuzațiile ipotetice ar putea duce la o deteriorare a relațiilor sale cu Israelul, relatează publicația.

Casa Albă. Foto: Shutterstock
Casa Albă. Foto: Shutterstock

Administrația Statelor Unite se teme că autoritățile iraniene ar putea acuza Statele Unite sau Israelul de implicare în prăbușirea unui elicopter în care se afla președintele Republicii Islamice, Ebrahim Raisi, scris ziarul Politico,  citându-și sursele.

Potrivit acestora, Washingtonul monitorizează îndeaproape reacția Teheranului, mizând pe menținerea status quo-ului regional și, în același timp, temându-se că acuzațiile ipotetice ar putea duce la o escaladare a tensiunilor în relațiile cu Israelul. Potrivit autorităților americane, este puțin probabil să apară schimbări în politica iraniană în viitorul apropiat.

Potrivit Politico, pe 19 mai, oficialii americani au urmărit extrem de îngrijorați operațiunea de căutare și salvare, „speculând ore întregi despre modul în care accidentul ar putea schimba situația din Orientul Mijlociu”.

De ceva vreme, întrebarea „Așa începe cu adevărat al treilea război mondial?” a încetat să mai fie nebună, a spus interlocutorul publicației. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite