Peter Nygard, fost magnat al modei, pledează nevinovat la zecile de acuzații de agresiune sexuală

0
Publicat:

Acuzat de zeci de infracțiuni sexuale, în Canada și în Statele Unite, Peter Nygard, fost magnat al modei, a pledat nevinovat joi, 21 septembrie, la cinci capete de acuzare ce vizează agresiunea sexuală şi la un cap de acuzare asociat sechestrării de persoane, potrivit AFP.

Peter Nygard pledează nevinovat FOTO Profimedia
Peter Nygard pledează nevinovat FOTO Profimedia

Selecţia juriului a început  în aceeaşi zi, înaintea primului său proces, programat la Toronto începând de săptămâna viitoare şi care ar trebui să dureze circa şase săptămâni. 

Milionarul finlandezo-canadian este judecat pentru acuzaţii privind comiterea unor infracţiuni sexuale începând din anii 1980, el este reținut din decembrie 2020.

 Autorităţile americane vor să îl judece şi pentru acuzaţii care privesc violarea a zeci de femei şi fete, şantaj şi trafic de persoane. Faptele de care este acuzat ar fi avut loc între 1990 şi 2020, scrie Agerpres.

Peter Nygard a fost de acord să fie extrădat în Statele Unite,  dar trebuie să fie judecat mai întâi în trei provincii canadiene - Ontario, Quebec şi Manitoba. 

În cadrul unei audieri desfăşurate săptămâna trecută, numărul acuzaţiilor formulate în Ontario împotriva lui a fost redus de la 11 la 5, potrivit aceleiași surse.

În vârstă de 82 de ani, Peter Nygard a apărut în sala de judecată cu părul lung şi alb strâns într-un coc,  într-un scaun cu rotile, încătuşat şi prezentând un aspect slăbit. 

Până să fie arestat, omului de afaceri, un imigrant finlandez care a ajuns în Canada în copilărie, îi plăcea să povestească felul în care, pornind de la nimic, a construit un imperiu al modei în Winnipeg. Acesta a devenit apoi proprietarul unui avion privat cu numele său inscripţionat cu majuscule, dar şi al unor proprietăţi de lux, printre care se numără un domeniu imens în Bahamas, conform surselor citate anterior.

Peter Nygard şi presupuşii lui complici, inclusiv angajaţi ai grupului său, sunt acuzaţi că au folosit forţa, frauda şi constrângerea pentru a determina femei, printre care minore, să întreţină relaţii sexuale cu ei. 

Magnatul s-ar fi bazat pe cele pe care le numea "prietenele" sau "asistentele" sale pentru a identifica noi potenţiale victime, care puteau fi "minore întâlnite în locuri publice precum Times Square sau magazinele din Los Angeles", se arată în rechizitoriul american. 

Acesta viza femei şi fete din "medii dezavantajate din punct de vedere economic şi/sau care aveau un istoric de abuzuri" şi le controla prin "ameninţări şi false promisiuni de oportunităţi de modeling", potrivit procurorilor nord-americani citați de Agerpres.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite