Obama şi soţii Clinton vor vizita mormântul lui Kennedy, cu două zile înainte de comemorarea asasinatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actualul şi fostul preşedinte american: Barack Obama (stâga) şi Bill Clinton (dreapta)
Actualul şi fostul preşedinte american: Barack Obama (stâga) şi Bill Clinton (dreapta)

Preşedintele american Barack Obama şi Prima Doamnă, însoţiţi de Bill şi Hillary Clinton, va vizita miercuri mormântul lui John F. Kennedy în suburbia Washingtonului, comemorând astfel împlinirea a 50 de ani de la asasinatul care a schimbat Statele Unite ale Americii, scrie France Presse.

Cei trei democraţi, însoţiţi de prima doamnă Michelle Obama, vor depune o coroană de flori în apropiere de locul unde a fost înmormântat cel de-al 35-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii, în centrul cimitirului naţional Arlington, în Washington.

Acest gest va avea loc cu două zile înainte de data comemorării, la 22 noiembrie, a morţii tragice a lui John F. Kennedy, asasinat în 1963 la Dallas de către Lee Harvey Oswald, pe atunci în vârstă de 24 de ani, potrivit concluziilor unei anchete oficiale ce rămâne controversată, notează Agerpres.

Casa Albă a precizat că Obama va ţine un discurs după depunerea florilor, pentru a saluta memoria fostului preşedinte american, în timpul unui dineu organizat la Washington. Evenimentul va fi dedicat americanilor care vor primi Medalia prezidenţială pentru libertate, o distincţie ce a fost lansată de JFK.

Fostul preşedinte Bill Clinton, redactorul-şef al Washington Post, Ben Bradlee - un apropiat al lui Kennedy- şi vedeta televiziunii americane Oprah Winfrey, se vor afla printre cei care vor primi această medalie, în prezenţa unor membri ai familiei Kennedy. Fiica lui JFK, Caroline Kennedy, va fi absentă totuşi, deoarece se află în Japonia unde şi-a ocupat postul de ambasador al Statelor Unite.

Pe de altă parte, vizita lui Obama şi a soţilor Clinton în acest loc cu o înaltă valoare simbolică ar putea să relanseze speculaţiile potrivit cărora actualul preşedinte o susţine pe Hillary Clinton, în calitatea acesteia de posibilă succesoare.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite