Noi reguli în SUA. Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 se pot întâlni între ele şi cu alte persoane, fără mască, dar în anumite condiţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 se pot întâlni între ele, în grupuri mici, în interior - fără să poarte mască şi fără să respecte distanţarea socială - au anunţat autorităţile sanitare americane, relatează AFP.

Ele se pot întâlni fără să poarte mască cu persoane nevaccinate dintr-o singură altă gospodărie, dacă acestea nu prezintă factori de risc COVID-19, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, directoarea principalei agenţii de sănătate publică americană, Centrele de prevenţie şi luptă împotriva bolilor (CDC), Rochelle Walensky.

În schimb, persoanele vaccinate care se întâlnesc cu persoane nevaccinate din mai multe gospodării în acelaşi timp este necesar să poarte mască de protecţie şi să respecte distanţarea socială.

Ele trebuie să continue să respecte măsuri de precauţie în spaţii publice, să evite să călătorească şi să evite adunări mari.

O persoană vaccinată este considerată o persoană care se află la două săptămâni după ce a fost vaccinată cu ambele doze de vaccin Pfizer/BioNTech sau Moderna sau care se află la două săptămâni după ce a fost vaccinată cu doza unică a vaccinului Johnson & Johnson, precizează Rochelle Walensky.

Pentru moment, numai aceste trei vaccinuri au fost autorizate în Statele Unite.

„Dacă au fost vaccinaţi bunici, ei îşi pot vizita copiii şi familia, chiar dacă aceştia din urmă nu au fost vaccinaţi”, având în vederea că ei nu mai prezintă factori de risc care să-i facă susceptibili să se îmbolnăvească de forme grave COVID-19, precizează Walensky.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite