Marina SUA, în „pauză operaţională“ în întreaga lume, după coliziunea din Singapore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful de operaţiuni al Marinei americane a ordonat „o pauză operaţională” în întreaga lume şi o anchetă amplă vizând Flota a VII-lea, din Pacific, pentru a încerca să se evite noi accidente precum coliziunea dintre distrugătorul USS S. John McCain, survenită luni în largul Singapore şi soldată cu 10 dispăruţi şi cinci răniţi, relatează AFP.

Amiralul John Richardson a notat într-un mesaj video că este a doua coliziune de acest tip, într-un interval scurt de timp, în Pacific.

„Această tendinţă necesită o acţiune mai viguroasă. Pentru a face acest lucru, am cerut o pauză operaţională a tuturor flotelor noastre din toată lumea”, a spus el.

Distrugătorul lansator de rachete USS John S. McCain a intrat în coliziune cu nava comercială Alnic MC la est de Singapore şi în apropiere de Strâmtoarea Malacca, în primele ore ale dimineţii de luni, a precizat Marina americană (US Navy) într-un comunicat. Cauzele incidentului nu sunt clare deocamdată.

Aceasta este a doua coliziune recentă implicând o navă de război americană.

Pe 17 iunie, şapte marinari au murit într-o coliziune între distrugătorul USS Fitzgerald şi un portcontainer sub pavilionul Filipinelor, în largul oraşului japonez Yokosuka, o zonă tranzitată de numeroase portcontainere care se îndreaptă către porturile Tokyo şi Yokohama.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite